• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması 53 Merkezde Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Kur`an Nesli Platformunun 20 Kasım Pazar günü yapacağı Kur`an İlimleri ve Meal yarışmasının hazırlıkları devam ediyor. 
Sınavla ilgili olarak Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, yaklaşık olarak üç aydan bu yana Türkiye genelinde 21 il olmak üzere toplam 53 merkezde sınav hazırlıklarını yaptıklarını, ilk yirmiye girecek katılımcıların Umreye gönderileceğini ve sınava yoğun bir ilginin olduğunu belirtti. 
 
Altun, A ve B olmak üzere toplam sekiz bin kitapçık bastıklarını ve kitapçıkların sınav merkezlerine yollandığını belirterek, sınavın Kuran`ın ruhuna uygun olması konusunda titiz olduklarını kaydetti. 
 
Sınavın başarılı ve sorunsuz geçmesi için sınav merkezlerindeki sınavı idare edecek gönüllü görevlileri dikkat etmeleri gereken kurallar konusunda bilgilendirdiklerini dile getiren Altun, "Sınav 53 merkezde yapılacak. Her merkezde erkekler için ayrı bayanlar içinde ayrı mekânlar tahsis edildi" ifadelerine yer verdi. 
 
Van ve Erciş`teki depremden dolayı sınavın iptal edildiğini hatırlatan Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, "Van ve Erciş`teyken başvuruda bulunanlar şu anda bulundukları illerde sınav merkezlerine başvurarak bulundukları yerlerde sınava katılabilirler." dedi. 
 
Kur`anı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Batman`da Yapılacak 
 
Umre ödüllü Kur`anı Kerimi güzel okuma yarışması ilgili de bilgi veren Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Kur`an Nesli Platformuna destek veren dernekler arası Umre ödüllü Kur`anı Kerimi güzel okuma yarışmasının finali 26 Kasım Cumartesi günü saat 10.00 da Batman Sena Düğün Salonu`nda yapılacağını söyledi. 
 
Yarışmaya 15 yarışmacının katılacağını ve ilk üçe giren yarışmacıların Umre seyahati ile ödüllendirileceğini belirten Altun, "Yarışma yedi kişilik jüri heyeti gözetiminde yapılacak ve yarışma halka açık olacak" şeklinde konuştu. 
 
Binlerce insanı Kuran`la buluşturdukları için çok mutlu olduklarını ifade eden Platform Başkanı M. Ali Altun, "Bizlere Kuran`a hizmet etme şerefini pay eden Rabbimize sonsuz Hamd olsun. Allah emeği geçen herkesten ve tüm katılımcılardan razı olsun. Cenabı Allah Kuran adına yapılan bu hizmetleri hayırlı ve bereketli kılsın" dedi.
 
Masum Günaydın-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir