• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HDP`li Sandık Görevlisinin Çarşaf Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, dün yaşanan seçim yarışında oy kullanmak için Güneşli mahallesindeki Anafartalar İlkokulu`na giden genç bir hanım, 28 Şubat`ın koalisyon hükümetinin uygulamalarına maruz kaldı. Sandık başkanı olan kişi oy kullanacak Yadigar Sayan isimli kadından, kimlik tespiti için çarşafının iğnesini açmasını istedi.

Kadın, çarşafın iğnesini açamasına ve sandık başkanı kimlik tespitini yapıp oy kullanabileceğini söylemesine rağmen sandık görevlisi Tuba Gürses isimli bir kadın ise bunun yeterli olmayacağını öne sürerek genç hanımdan herkesin içinde çarşafını ve başörtüsü çıkarmasını istedi.

Bu isteği şaşkınlıkla karşılayan genç kadın isteği reddetti. Kanunda ve yürürlükte böyle bir uygulamanın olmadığının söylenmesine rağmen saygsız ve aşağılayıcı tavırlarını sürdüren Tuba Gürses isimli kadını, sandık başkanı da uyardı.

Ancak tutumundan vazgeçmeyen sandık görevlisi hakkında tutanak tutuldu. Oy kullanmaya giden Yadigar Sayan isimli genç hanım ve sandık görevlisi Tuba Gürses`i polis merkezine götüren polisler, tarafların ifadelerini aldı.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANI SANDIK GÖREVLİSİ HDP'Lİ ÇIKTI

Karşılıklı olarak şikayetçi olan taraflardan Yadigar Sayan isimli genç hanım kanunsuz bir uygulamaya ve hakarete maruz kaldığı için şikayetçi olurken, sandık görevlisi Tuba Gürses isimli kadının ise HDP görevlisi olduğu öğrenildi.

Olayın ifade tutanakları:

Bu haberler de ilginizi çekebilir