• DOLAR 34.255
  • EURO 37.658
  • ALTIN 2890.077
  • ...
Seçim güvenliği yok, HDP-PKK tehditle oy alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -  Sabah erken saatlerde Cizre`de oy kulllanmak için sandığa giden insanlar HDP`ye oy vermeleri için tehdit edildiler. Birçok insan korktuğu için HDP`ye oy vermek zorunda kalıyor.  Vali Kamil Acun İÖO, sandıkta oy kulanırken resim çekmek isteyenlere yapılan uyarı üzerine HDP`liler görevlilere saldırdı. Yaşanan gerginlikten sonra polis olay yerine gelirken. Birçok HDP`li okulun bahçesinde toplandı. Öte yandan gergin geçen seçimden dolayı Cizre sokakları neredeyse bomboş. Oy kullananlar evlerine dönüyor. Birçok dükkan bugün kepenklerini açmadı.

Ak partinin sandık görevli listesini hdp hazırlamış

Sandıkta bir çok hileye başvuran HDP`lilerin yaptığı bazı baskılar fark edilip engellendi. Sandığa gelen seçmenin eline verilen oy pusulalarında HDP`nin yer aldığı kısım görünecek şekilde oy pusulaları katlanıp seçmenin eline verildi. HÜDA PAR`ın desteklediği Şırnak Bağımsız Milletvekili adayı Şehzade Demir için sandıkta görev alan, sandık görevlileri bu duruma müdahale etti.

Bütün sandık görevlileri HDP tarafından görevlendirilmiş. Cizre`de Ak Parti adına sandıkta görevli alan müşahit listelerinin HDP tarafından hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Ak Partili yetkililerinin tehditlerden dolayı bu duruma karşı çıkmadıkları ifade ediliyor.

Köylerda açık şekilde oylar tehditle HDP`ye veriliyor

Cizre`ye bağlı birçok köyde ise yapılan tehditlerden dolayı oyların açık bir şekilde kullanıldığı ifade edilirken, seçime gitmeyenlerin oyları ise HDP sandık görelileri tarafından kullanıldığı da gelen bilgiler arasında.

Oy kullanmayanlar zorla sandığa getiriliyor

Kurtuluş Köyü`nde ( müsürü)  sandıktaki HDP`li görevliler perdeleleri kaldırarak açıkça HDP`ye oy vereceksiniz şeklinde tehdit edildi. Ayrıca seçime katılmayan birçok kişi tehdit edilerek arabalar ile sandığı getiriliyor. Oy kullanmayan kişiler telefon ile aranarak oy kullanmaları için listeler eşliğinde zorla sandığa getiriyorlar.

Yaşlı ve hastalar zorla getiriliyor

85-90 yaşlandındaki insanlar arabalarla evlerinden zorla getirilip oy kullandırtıyorlar.  Ayrıca HDP bayrağı taşıyan arabalar insanları toplu olarak oy kullanmaları için evlerinden alıp sandıklara getiriyor.

Tehditlerle köylüler açık bir şekilde HDP`ye oy verdi

Öte yandan Silopi`ye bağlı Babındak, Ortaköy ve Akdev köylerinde ise tehditlerden dolayı oyların açık bir şekilde HDP`ye verildiği gelen bilgiler arasında.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir