• DOLAR 34.269
  • EURO 37.619
  • ALTIN 2884.928
  • ...
Kızıltepe`de seçim tehdit altında gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekili genel seçimi Mardin`in Kızıltepe ilçesinde HDP`lilerin toplu halde oy kullanma girişimleri ve buna itiraz eden sandık üyesi ile müşahitlerin tehdit edildikleri iddialarıyla gerçekleşti.

HDP'nin Türkiyeleşme nidaları ve büyük insanlığa evet söylemi, Doğu ve Güneydoğu'da baskı ve tehdide dönüşüyor.

Mardin`in Kızıltepe ilçesi İpekyolu İlkokulu 1129 nolu sandıkta yanlış oy kullandığını fark eden seçmene sandık başkanı Kadri ..., başka bir oy pusulasıyla HDP'ye vermek için tekrar kullanmasını istedi. Sandık görevlisi ile aralarında arbede yaşandı. O anda olay yerinde hazır bulunan basın mensubu olayı görüntülemek isteyince HDP'li grup tarafından zorla dışarı çıkarılmak istendi.

Başka bir seçim hilesi ise Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşandı. 1399 nolu Sandık başkanı Ö.B'nin 6-7 oy pusulasını cebine koyduğunu gören müşahit Y.K.,  müdahale etti. Oy pusulaları Ö.B'den alınarak polise haber verildi.

Bazı okullarda gruplar halinde bekleyen HDP'liler açık oy kullanma, kimliksiz gelenlere oy kullandırma ve bizden başka kimsenin oy kullanmasına izin vermeyeceğiz dedikleri aktarıldı.

Buna itiraz eden sandık üyeleri ile müşahitleri tehdit ederek fotoğraflarını çektikleri, seçim bittiğinde sizinle görüşürüz diye tehdit ettikleri bazı HDP'lilerin ise orada bekleyen gençlere talimat vererek “bunların işini bitirin” dedikleri bildirildi.

Kızıltepe'de yapılan hile ve hile girişimlerinden bazıları: 

- Berçem Mahallesi: Kızıltepe Atatürk lisesi 1088 nolu sandığa kimliksiz gelen 2-3 kişilik grup oy kullanmak istedi, sandık görevlileri herhangi bir müdahale bulunmadı.

- Aktepe Köyü: köylülerin oylarını kullanılacağı haberi üzerine jandarma kontrolünde köylüler oylarını kullandılar.

- İpek Mahallesi: Zergan ilkokulu Musa Oktay ilk etapta başkan tarafından dışarı çıkarıldı. Yapılan girişimler sonucu tekrar içeri alındı.

- Ersoylu Mahallesi: Vatan ilk ve ortaokulu 1179 nolu sandıkta toplu halde gelenler açık oy kullanmak istedi ve bizden başka kimse oy kullanamaz dediler. Buna itiraz eden müşahit F. E. kabul etmeyince ona saldırmak istediler. Bir grup genç ise bu dışarı çıkınca işini bitirin dediler. Aynı okul 1180 nolu sandıkta da aynı şey yaşandı Müşahit A. A.  tehdit edi.

Turgut Özal Mahallesi: Dicle ilkokulu 1392 nolu sandıkta mükerrer oy kullanımı girişimi yaşandı. Müşahit M.K. itiraz etti.

Berçem Mahallesi: Kızıltepe Atatürk Anadolu lisesi 1093 nolu sandıkta oy kullanan biri dışarı çıkarken müşahit H. K.`ye dışarı çıktığında görürsün diyerek tehdit etti.

Bahçelievler Mahallesi: 1069 nolu sandıkta kalabalık bir grup içeriye girmek isteyince müşahit N. E. ile aralarında tartışma yaşandı.

Dunaysır Mahallesi: Anafartalar ortaokulu 1162 nolu sandıkta 2-3 kişilik gruplar halinde açık oy kullanmak istemelerine karşı çıkan R.K., 20-30 kişilik grup tarafından darp edilmek istendi. Çıkan arbedede saldırganlardan birisinin cebinden bıçak çıktı.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir