• DOLAR 34.269
  • EURO 37.619
  • ALTIN 2884.928
  • ...
Van`da intihar eden gencin ailesi İLKHA`ya konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kardeşlerinin kandırıldığını belirten aile, olayda parmağı olanların peşini bırakmayacaklarını ve hukuki anlamda ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını belirttiler.

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Sinan Akyüz`ün Ağabeyleri Paşa Akyüz ve Husret Akyüz, kardeşlerinin kandırıldığını ve bunun arkasında kimi parti ve STÖ olduğuna dikkat çekerek, ailelere çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundular.

Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunduklarını belirten  Paşa Akyüz, hukuki anlamda davalarını sürdüreceklerini belirterek, yaşananları şu şekilde anlattı.

İşte o gün yaşananlar

“Sinan Pazar günü 18:30 sıralarında eşimi arıyor. Eşime, ağlayarak ‘Hakkınızı helal edin ben gidiyorum` demiş. Eşim ondan sonra beni aradı ve olanları anlattı. Ben de büyük ağabeyimle beraber bir yakınımızın düğünündeydik. Bunu ağabeyime anlatınca ağabeyim bayağı bir telefonunu çaldırdı. Ama cevap vermedi. Ben de onları düğünde bırakarak İkinisan Polis Karakoluna giderek, kardeşimin durumunu anlattım ve şikâyette bulundum. Karakoldan çıktıktan sonra daha 500 metre ilerlemeden ağabeyim aradı, evde olduklarını ve Sinan`ın kendini çatı katında astığını söyledi. Yaklaşık bir yıldır gideceğinden söz ediyordu. Bizler dağa kaçacağından şüphelendik.” dedi.

“Benim kardeşimin ölüm sebebi eşcinselliğe yol açanlardır”

Kardeşinin kurban olarak seçildiğini anlatan ağabeyi Paşa Akyüz, “Benim kardeşim onlara kurban gitti. Kardeşimi kullandılar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Benim kardeşimin ölüm sebebi de eşcinselliğe yol açanlardır. Bu intiharı onlar gerçekleştirmiştir. Pembe kimlik sahibi olmak için kardeşimi yem olarak kullandılar. Kardeşimi öne attılar ve öldürttüler. Ben kardeşime ilaç verdiklerine inanıyorum. Çünkü kendisiyle yaptığımız görüşmede kardeşim sarhoş gibi konuşuyordu.” ifadelerini kullandı.

Facebook hesabında bulunan yazıların da Sinan`a ait olduğuna inanmadıklarını ifade eden Akyüz, Bu olayların arkasında kimi partilerin olduğunu biildiklerini ve bunlarla ilgili de dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

İntihar eden gencin ağabeyi ailelere seslendi; “Gençlerinize sahip çıkın”

Sinan gibi nice gençlerin olduğunu ve sahip çıkılmaması durumunda bunların da harcanacaklarını anımsatan Paşa Akyüz ailelere seslenerek, “Burada anne, baba ve ağabeylere sesleniyorum. Lütfen kardeşlerinizin çocuğunuz nerelere gittiğini kimlerle takıldığını takip edin. Biz takip etmedik. Siz takip edin 18 ya da 20 yaşını doldurmuş fark etmez. Gerekirse peşinden gidin araştırın, yani nice Sinanlar var bu yolda giden, bunları biliyoruz gençlerinize sahip çıkın.” çağrısında bulundu.

Olay sırasında komşularının düğünde olduklarını hatırlatan Sinan Akyüz`ün büyük ağabeyi Husret Akyüz ise olayı şu şekilde özetledi.

İntihardan önceki son konuşması; “Beni helal edin ben gidiyorum”

“Paşa`nın hanımı bizleri aradıktan sonra ben de Sinan`ı aramaya başladım. Defalarca aradım bana cevap vermedi. Daha son küçük kardeşimin telefonuyla aradım. Cevap verdi. Sinan neredesin dedim. ‘Abi beni helal edin ben gidiyorum. Bir daha beni göremezsiniz.` dedi. Etme eyleme dedim nerde olduğunu söyle geleyim seni alayım ya da bize git dedim ‘hayır dedi abi sen bir daha beni göremezsin` dedi. Ağlıyordu, ağlayarak bunları söyledi ben öyle zannettim ki bu dışarı gidecek. İntihar edeceğini bilemedik. Ondan sonra telefonu kapattı.”

“Sinan`a şiddet uygulamadık onu kandırdılar”

Sinan Akyüz`ün siyah kuşak tekvandocu olduğunu belirten  büyük ağabeyi, “Paşanın kendisini dövdüğü iddia ediliyor. Değil paşa on kişi onu alt edemezdi. Şakadan bazen bizleri havaya kaldırıp yere bırakıyordu. Öyle ben ya da paşa onu  dövemezdik. Ona gücümüz de yetmezdi. 16 yaşında iken 24 yaşına kadar tekvandoya gidiyordu. Bir ağabeyi olarak kendisine nasihatlerde bulunmuşuz,  ya da kendine çalış demişizdir. Ama ona kesinlikle şiddet uygulamamız  yalandır.  Kaldı ki Sinan özgürdü, yani spora falan giderdi. Onlar kardeşimi kandırdılar. Kardeşime ne yaptılar bilmiyoruz.” diye konuştu.

“Olayın üzerindeki sır perdesini kaldırın”

Öte yandan kardeşleri Sinan`ın  sadece LGBTİ inisiyatifine üye olduğunu, ancak LGBTİ olmadığını söyleyen ağabeyleri, yetkililerden olayla ilgili sır perdesini kaldırmalarını ve kardeşini bu hale getirenlerden hesap sormalarını istedi. (Murat Dalgın-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir