• DOLAR 34.238
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2875.983
  • ...
SON DAKİKA
Evlerini vaktinde alamayan gazetecilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Karaköprü ilçesinde yapımı tamamlanmayan Basın sitesinin, söylenen tarihte sahiplerine teslim edilmediği için, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) başkanı Tahir Gülebak, basın sitesine gelerek bir açıklama yaptı. Açıklamaya Ulusal ve çok sayıda yerel basın katıldı.

Gülebak, Basın sitesinin 2015 in Ocak ayında teslim edilmesi gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti. “Bazı kiracı arkadaşlarımız buna dayanarak ev sahipleri ile anlaşma yaptı. Şuan arkadaşlarımız çok zor durumdadırlar. Aynı zamanda bu arkadaşlarımız hem TOKİ`ye hem de oturdukları ev sahibine kira parası ödüyorlar.” dedi.

Basın mensuplarının sıkıntı çektiklerini dile getiren Gülebak, “Basın mensuplarının aldıkları maaşın ne kadar içler acısı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Buradan yetkililere özellikle Sayın Valimize, Bakanımıza hepsine sesleniyoruz. Maalesef basında çalışan genç arkadaşlarımızın, yuvası dağılacak durumda olduğu için ŞUÇGAD olarak bugün burada toplanmak zorunda kaldık. Gönül isterdi ki bu şekilde olmasın ama biz mecburen bugün bunu yaptık.” diye konuştu.

Gülebak, “Çünkü bugünlerde bu mesele çözülmesi gerekirken, bazı yetkililere söyledik. Ama maalesef hiçbir cevap alamadığımızdan dolayı bugün burada toplanmak zorunda kaldık. Buradan yetkililere sesleniyorum. Çok kısa bir süre içinde mesele çözülmediği takdirde, biz Dernek olarak TOKİ`nin önünde çadır kurarak, arkadaşlarımıza sahip çıkacağız. Böyle olayların olmasını istemiyoruz. Sayın Valimiz ve yetkililerin bu konu üzerinde durmaları ve 24 saat arkalarında koşan arkadaşlarımıza sahip çıkmaları tek dileğimizdir.” ifadelerini kullandı.

Ardından dernek üyeleri ve Gazeteciler durumu alkış tutarak protesto ettiler ve ellerindeki boş anahtarlıkları kanalizasyon çukuruna attılar. (Mustafa GÜL- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir