• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
`Bombanın hedefi ikinci Kobani olaylarını başlatmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da HDP mitinginde 3 kişinin ölmesine, yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan patlamalar sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Çözüm Der Başkanı Avukat Ercan Ezgin, bu olayın yapanların cani olduklarını belirterek, bunu yapanların amacının insanları tekrardan sokaklara dökerek ve galeyana getirerek birbirini boğazlamasına ve ikinci bir Kobani olayı yaşanmasına zemin hazırlamak olduğunu söyledi.

“Yüksek seçime mi giriyoruz? Kurtuluş savaşına mı? Belli değil”

Faillerin bir an önce yakalanıp, yargı önüne çıkarılarak hesap vermeleri gerektiğini söyleyen Av. Ezgin, sokaklarda şiddet ve terörü yansıtmak isteyenleri şiddetle kınadığını açıkladı.

Meydanların siyasi tansiyonunun çok yüksek olduğunu söyleyen Ezgin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçime mi giriyoruz, Kurtuluş savaşına mı? Belli değil. Sonuç olarak hiçbir siyasi düşünce ve parti insan hayatından, çözüm sürecinden ve anaların artık ağlamamasından daha değerli değildir. Aksi takdirde bu gergin ve baskı altında geçen seçim ortamında dökülecek bir damla kanın, akacak bir damla gözyaşının sorumluluk ve vebali bunlara sebep olanların boynunda olur, tarih onları affetmeyecektir.” (İLKHA)    




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir