• DOLAR 34.269
  • EURO 37.672
  • ALTIN 2875.13
  • ...
Hür-Der: Provokasyon amaçlı patlamanın aydınlatılması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Diyarbakır Şubesi, Halkların Demokratik Partisi`nin (HDP) Diyarbakır mitinginde yaşanan patlama ile ilgili yazılı açıklama yayımladı.

İstasyon Meydanı`nda yaşanan saldırının kınandığı açıklamada, söz konusu şiddet olayının bir an önce aydınlatılması gerektiği kaydedildi.

Kanla, şiddetle beslenen ve bazı olumsuz hesaplar peşinde olanların bu olaydaki rolünün unutulmaması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda meydana gelen patlamalar neticesinde yaşanan can kaybından dolayı Diyarbakır halkının başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar dileriz. Hür-Der olarak insanlık suçu olarak gördüğümüz bu saldırıyı kınıyoruz. Saldırı öncesini, saldırı anını ve saldırıdan sonraki gelişmeleri değerlendirdiğimizde provokasyon amaçlı komplo bir saldırı olarak karşımıza çıkan bu şiddet olayının bir an önce aydınlatılması gerekmektedir. Kürt halkının kanının akmasını ve ölümler üzerinde siyasi hesap yapanların bu olaydaki rolleri göz ardı edilmemelidir.” denildi.

Kamuoyunun bilgilenmesi için valiliğin, elindeki bilgileri sansürsüz bir şekilde paylaşmasının önemli olduğunun bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Perşembeyi cumaya bağlayan gece Diyarbakır`da ele geçen bombalar ve PKK üyesi olarak yakalanan bombacı şahsın ifadeleri ve itirafları ile bu olaydaki bombaların aynı olması ve mobese kameralarındaki görüntülerle sabit olan olay görüntülerinin bir an önce yayınlanması gerekmektedir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi için olayın maddi bulgu ve delilleri ile saldırı görüntüleri yayınlanarak saldırıyı yapanlar deşifre edilmeli,  bilgi kirliliği ve yanlış algıların bir an önce önüne geçilmelidir. Olayın vahameti nedeniyle valilik, elindeki bilgileri sansürsüz bir şekilde acilen kamuoyu ile paylaşmalıdır.” (Hamza Adiyaman-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir