• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
Mardin Eğitim-Bir-Sen şubesinden saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Xanike köyünde yapılan saldırı ile dün Diyarbakır mitinginde meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala müteessir oldukları bu olayların yaşanmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Değer, “Özellikle Diyarbakır`daki patlamanın halkın kalabalık olduğu alanlarda, Ortadoğu`da yaşanan patlamalara benzerlik göstermesi, birilerinin veya bazı güç odaklarının Türkiye`yi Ortadoğu`daki gibi kargaşa içinde görmek istemeleridir.” diye konuştu.

Değer, “Halkımızın bu provokasyonları sağduyu ile karşılayacaklarını umuyor 7 Haziran seçimlerinin huzur, sükûnet ve demokrasi şöleni ile tamamlanmasını temenni ediyoruz. Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi olarak, seçimlere gölge düşürmek maksatlı yapılan hem Diyarbakır`daki hem de Şırnak`taki menfur saldırıları ve bu olayların faillerini nefretle kınıyor, vefat edenlere Allah`tan rahmet ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)   


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir