• DOLAR 34.269
  • EURO 37.619
  • ALTIN 2884.928
  • ...
Kılınç:`Hür iradenizle tercihlerinizi ortaya koyun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, İlke Haber Ajansı`nın sorularını cevaplandırdı. HDP'nin seçmen üzerinde ciddi bir baskısı kurmaya çalıştığına dikkat çeken Kılınç, “Biz Hür adaylar olarak seçmenimize özellikle bu baskılara boyun eğememelerini ve hür iradeleri ile tercihlerini ortaya koymalarını talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Halka zarar veremezler”

Köylerde oyları açık kullanmaya yönelik tehditlerin  söz konusu olduğuna aktaran Kılınç, “Özellikle kırsal alanlarda seçime az bir zaman kala bu baskılarını daha da yoğunlaştırdılar. Şehir merkezlerinde de sözde sandık bazlı çalışmalarda yine seçmeni kendi evinde tehdit ediyor.  Burada tepki gösteren bazı vatandaşların evlerinin işaretlendiğine dair bilgiler geldi. HDP'nin tehditlerine bakmasınlar. Halka hiçbir şey yapamazlar. Onların işi gücü eskiden beridir tehdit, şiddet ve şantajlarla halkı dizayn etmektir. Kesinlikle halka zarar veremezler. Bazı yerlerde fevri hareketlerde bulunabilirler. Halka gözdağı vermek için. Halkımız gayet cesaretli bir şekilde sandığa gitsin .” dedi.

“Seçmeni perde arkasına kadar takip edemezler”

Şimdi de halk arasında yeni bir yaygarayı kopardıklarını belirten Kılınç, “Seçmenler oylarını kapalı yerlerde perde arkasında kullanırlar. Perde arkasına kamera takacaklarına dair halk arasında yaygın bir söylenti dolaşmaktadır. Asla böyle bir şey yoktur. Asla kamera takamazlar. Asla seçmeni perde arkasına kadar takip edemezler. Biz Hür adaylar olarak seçmenimize özellikle bu baskılara boyun eğememelerini ve hür iradeleri ile tercihlerini ortaya koymalarını talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Baraj sularında boğulacaklar”

HDP`nin barajı aşması durumunda halkın kendini güven içinde artık hissetmeyeceklerini kaydeden Kılınç, barajı geçmemeleri durumunda ise, iki günlük bir gösterilerinin olacağını ifade etti.

Kılınç, “Bunlar barajı geçemezlerise bir iki günlük gösteriler olur. Geçerlerse her gün bu gösteriler olabilir. Kürt halkı ve Türkiye kamuoyu bölgenin ve ülkenin selametini istiyorlarsa HDP'yi baraj sularında boğacak. Böylece Türkiye'ye ve bölgeye huzur gelecek.” ifadelerini kullandı.

PKK/HDP şişirilmiş içi boş bir balondur”

Bölgenin gelenek ve kültürüne savaş açan bir yapıyla karşı karşıya olduklarını aktaran Kılınç, “Bu yapı halk tarafından tasfiye edilmeli. Canavar ve tamamen vahşi bir yapı ile karşı karşıyayız. En son da Siirt'in bir köyünde halkın örf ve âdetine dininine saldıracak şekilde bazı etkinliklerde bulunmak istemişler. Ama köy halkı sert tepki göstermiştir. Yine Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜDA PAR üyesi 2 kardeşimizi şehit ettiler. Halkımızın artık ‘Kral Çıplaktır` deme vakti gelmiştir. PKK/HDP şişirilmiş içi boş bir balondur. Her an patlamayı bekliyor. Bu balon bir şekilde patlayacaktır. Bunların temsiliyetleri halkın nazarında belki yüzde 1 bile değildir.” diye konuştu.

“Dış güçler yerli maşalarını kullanarak HDP`yi şişiriyor”

Bölgede HDP'nin yanında PKK'nın da sözde seçim çalışmalarını yürüttüğünü aktaran Kılınç, son olarak şunları söyledi; “Eskiden beridir PKK'nın dış güçlerin bir maşası olduğunu söylüyorduk. Almanya, İngiltere, Amerika İsrail ve Avrupa ülkelerinin PKK`ya destek verdiğini herkes biliyor. Türkiye son 10 yıldır Ortadoğu'da yıldızı hızla parlayan bir ülke haline geldi. Osmanlı ruhunun tekrar canlanarak, İslam ülkelerinin liderliği olabilecek bir ülke haline geldi. Bu da dış güçlerin hesabına gelmiyor. Dış güçler yerli maşalarını yerli uzantılarını kışkırtarak Türkiye'nin bu yükselişini durdurmak istiyorlar. Bunun  için de en uygun maşa şu anda PKK'dır. Bunu da kullanıyorlar.Almanya, Amerika ve Avrupa ülkeleri HDP'nin barajı geçmesi için de ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun yanında barajı geçmeleri için de bazı TV kanallarını da devreye sokarak HDP'yi büyütüyorlar. Onlar bu balonu ne kadar şişirirlerse şişirsinler, asla HDP barajı geçmeyecektir.”   (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir