• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de 'Bölgesel Gelişmede Üniversitelerin Rolü' konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK), ilki Bingöl’de gerçekleştirilen "Bölgesel Gelişmede Üniversitelerin Rolü" toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan rektörler ile üniversitelerin kendi bulundukları şehir ve bölge odaklı misyonlarının bulunmasının ve buna göre gelecek tasarım ve faaliyetlerinin planlanmasının gerekliliği konusunda görüş birliğine varıldığı bildirildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, toplantı; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu ile dün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 22 üniversitenin rektörlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantıyla ilgili yapılan açıklamanın devamında, "YÖK Başkanı Saraç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan rektörler ile üniversitelerin kendi bulundukları şehir ve bölge odaklı misyonlarının bulunmasının ve buna göre de gelecek tasarım ve faaliyetlerinin planlanmasının gerekliliği konusunda görüş birliğine varıldığı." belirtildi. 

Ülkelerin gelişme ve kalkınma odaklı stratejilerinde, bölgesel gelişmenin en önemli gündem başlığı haline geldiğine vurgu yapılan açıklamada, bu kapsamda Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasına yönelik hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'nde de bölgelerin rekabet gücünün geliştirilmesinde üniversitelerin bulundukları bölgelere sağlayacakları katkının öneminin vurgulandığı belirtildi.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir