• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman'da taşeron işçiler bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da Hak-İşKonfederasyon Başkanlığı Batman İl Temsilciliği tarafından taşeron işçilerine yönelik Batman Eski İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda konferans düzenlendi.

Konferansa Hak-İşKonfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Metin Karagöz, Batman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukcu, Hak-İş Konfederasyonu Başkanlığı Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Batman’daki bazı STK temsilcileri, siyasi parti yetkilileri ve taşeron işçilerin katılımıyla düzenlendi.

Konferansta açılış ve selamlama konuşması yapan Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Metin Karagöz, Soma, Ermenek ve İstanbul’da rızkı, aşı ve onuru için toprak altında kalanlara rahmetle anarak başladı.

“Biz emeği değer, değeri emek bildik”

Sendikalarının 2011 yılında kurulduğunu hatırlatan Karagöz, “Kurulduğumuz günden beri emeği onuruna yakışır bir misyon ve anlayışla bu günlere geldik. Biz bu yolu sizlerle beraber yürüdük. Önümüze çıkan engel ve zorlukları hep beraber göğüs geldik. Çünkü biz emeği değer, değeri emek bildik. Sendikacılıkta verilen mücadeleyi ikbal veya istikbal kapısı olarak görmedik. Mücadelemizi ilkelerimiz doğrultusunda bu alanda var olmak için yaptık. Kısacası değerlerimizi öne çıkardık ve yola devam ettik. Kimseyi aldatmadan aldanmadan dürüstçe sendikacılık yapmak için yola çıktık. Allah’a çok şükür sıfırdan başlayıp bu güne üye sayımızı 30 binlere taşımış olduk. Bu azim ve kararlılıkla sizlerle beraber sendikamızı istikrarlı bir şekilde daha da ileriye taşıyacağımızdan inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmadan sonra bazı siyasi parti temsilcileri ve Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Sever birer konuşma yaptı.

Konferans soru cevap bölümünden sonra  verilen ikramlarla son buldu. (M. Sait Çelik – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir