• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
'Canlıların sağlıklı bir çevrede yaşama garantisi tehdit altındadır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Azmi Çelik, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Çelik, “Dünya nüfusundaki artış, iklim değişiklikleri ve üretim-tüketim dengesizliği, canlıların sağlıklı bir çevrede yaşama garantisini tehdit etmektedir.” dedi.

Gittikçe yaşlanan dünyada sağlıklı, yaşanabilir, yeşil, daha güzel bir çevre bilincinin çok önemli olduğunu söyleyen Çelik, “Dünya nüfusundaki artış, iklim değişiklikleri ve üretim-tüketim dengesizliği, canlıların sağlıklı bir çevrede yaşama garantisini tehdit etmektedir.” diye konuştu.

Çelik, “Bu gerçeklikten hareketle yaşadığımız çevreyi tüm canlıların ortak yaşam alanı olarak doğal haliyle dizayn etmek ve korumak gelecek nesillere olan borcumuzdur. Bu ortak yaşam alanında sorumluluk sahibi bireyler olarak temiz su, sağlıklı gıda ve temiz çevreyi oluşturmak, başta yerel yönetimler olmak üzere hepimizin ortak görevidir.” şeklinde konuştu.

Sadece görünürdeki kirlilikler değil görünmeyen manyetik kirlilikler ve gürültülerin de insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Çelik, “Çevre sorunu bu boyutuyla küresel bir hal almış olup, ortak hareket etmeyi gerektirmektedir. Medeniyet düzeyi, demokratik gelişmişlik ve ekonomik kalkınmanın tek ölçütü sadece refah seviyesi değil çevresel standartlarla da yakından ilişkili hale gelmiştir. İlimizde son yıllarda sivil toplum örgütlerinin çalışmaları, basınımızın çevre konusundaki duyarlılığı, çocuklarımızda önemli bir çevre bilincinin oluşmaya başlaması, bizleri gelecek adına umutlandırmaktadır. Bu umut ışığında değerli Batman kamuoyuyla birlikte çevre sorunları konusunda yapılan çalışmaları desteklemeye ve yakından takip etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir