• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Mezuniyet törenleri toplumumuzu yozlaştırıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk kez  1912 yılında Amerika Deniz harp okulundan mezun olan öğrencilerin keplerini havaya fırlatarak kutladığı ve o günden sonra yaygınlaştırılan Mezuniyet törenlerinin uygulamaları ile İslam`a uygun olmadığını söyleyen akademisyen ve öğrenciler, mezuniyet törenleri gibi etkinliklere başörtülü kızlarında katılarak o ortamda gayri ahlaki ve gayri İslami hareketlerde bulunmalarının uygun bir davranış olmadığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma görevlisi Cahit Karaalp, başörtülü kızların bu gibi etkinliklerde bulunmasının İslam`a, adaba ve kültürümüze uymadığını belirterek, “28 Şubatçıların başaramadıklarını bu insanlar başardı” diyerek tepki gösterdi.

Mezuniyet törenlerinin, batı kaynaklı bir uygulama olduğunu söyleyen Karaalp, “Bizler dinimize, kültürümüze daha uygun olan törenler düzenleyebiliriz. Gençlimize şuur, dini bilinci aşılayacak, asıl sorumlulukları gösterecek törenler yapabiliriz. Fakat batıyı taklit ettiğimizden bunu yapamıyoruz.” dedi.

“Kızların İslam`a uygun olmayan hareketlerde bulunması başörtüsüne ihanettir”

Mezuniyet törenlerinde başörtüsüne uygun olmayan hareketlerin sergilenmesinin başörtüye ihanet olduğunu vurgulayan Karaalp, kız ve erkeklerin el ele tutuşması, ya da kız ve erkeğin tek kalmasının İslam`a uygun olmadığını söyledi.

Karaalp, “Özellikle başörtülü kızlarımızın bu gibi törenlerde İslam`a, adaplara, kültüre uymayan birçok davranışlarda bulunduğunu görüyoruz. Bunların önüne geçilmesi lazım. Kızların İslam`a uygun olmayan hareketlerde bulunması başörtüsüne ihanet olarak görüyorum. 28 Şubatçılarının başaramadıklarını bu insanlar başardılar. Sistem de bunu yaptı. Bunu başörtü davasına ihanet olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

“Bugün başörtüsünde gerileme görüyoruz”

Bu güne kadar verilen Başörtüsü mücadelesinin verdiği bilincin boşa gitmeyeceğini söyleyen Karaalp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben şunu gördüm ki; başörtüsü mücadelesini veren insanlar aktif değiller. Başörtüsü yasaklandığı dönemdeki aktiflik bugün olmadığı için, O İslami şuurlanma mücadelesi de yok.  O yüzden bugün başörtüsünde gerileme görüyoruz. Bugün insanlara dini gerçek şekliyle öğretmek gerekiyor. Bunun için kadın ve erkek herkes seferber olmalı.” ifadelerini kullandı.

“Bugün bazı Müslümanların eliyle başörtüsü yozlaştırılıyor”

Başörtülü kızlardan bir ricasının olduğunu söyleyen Karaalp, “Başörtüsünü ya adabına göre takın ya da hiç takmayın. Üstü Mekke altı Paris şeklinde bir örtünme, İslami kıyafet olamaz. Bugün yapılanlar başörtüsüne ihanettir. Başörtüsünü yozlaştırmak 28 Şubatçılardan daha tehlikeli bir oyundur. Bugün bazı Müslümanların eliyle başörtüsü yozlaştırılıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım” dedi.

 “Karma mezuniyet törenleri gençlerimizin nefsani arzularına arttırmaktadır”

Mezuniyet törenlerinde yaşanan ahlak dışı ortamlara bir tepki de Muş Alparslan Üniversitesi İlim ve Fikir Topluluğu Başkanı Ali Ekber Avcı`dan geldi.

Müslüman bir ülkede yaşadıklarını ve Müslüman olarak bazı değerlerinin olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Avcı, bu değerlere sahip çıkılmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Avcı, “Özelde üniversitemizde genelde ise bütün üniversitelerde bu tür etkinlikler yapılmaktadır. Özelikle gençleri bayan ve erkek olarak aynı ortamlarda bulunulması ateş ile barutun yan yana durması gibidir. Bu ortamlar farklı ilişkilere kapı aralamaktadır. Bunun örneklerini daha öncede yaşadık. Kızlı erkekli eğlenmeler hiç bir şekilde meşru değildir. Bunun İslam`da da yeri yoktur. Üstelik fıtrat gereği de uygun değildir” dedi.  

“İslam`a uygun olmayan mezuniyet törenleri toplumu yozlaştırır”

İslam`a uygun olamayan mezuniyet törenlerinin toplumu yozlaştırdığını söyleyen Avcı, “Özellikle bu dönemde başörtülü bayanların bu etkinliklere daha fazla katılım göstermesi Müslüman olarak bizleri daha da yaralamaktadır. Uzun yıllar başörtü ya da Kuran-i bir ifadeyle Tesettür mücadelesi veren bacılarımıza ihanet olarak değerlendiriyorum. Çünkü bacılarımızın tesettürü onların ahlakına yansıdığından, tesettürleri İslam düşmanlarının gözüne battığından dolayı bu bacılara eziyet edildi ve üniversite kapılarından atıldılar. Yıllarca eziyet edilip ikna odalarına alındılar. Şu aşamada ise tesettür bir tehdit olmaktan çıkıp tamamen moda olmuştur” ifadelerini kullandı. (Mustafa Bikeç-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir