• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
Sel felaketinin yaraları sarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray`da dün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış ve dolu yağışı bir anda hayatı felç etmiş, Aksaray Belediyesi olaylara müdahale edebilmek için Kriz masası oluşturmuştu.

Aksaray`da yaklaşık 2 saat süren yağışlarda metre kareye yaklaşık 20 ile 25 kg yağmur düştüğü belirtilirken, son yılların en şiddetli yağmur ve dolu yağışından sonra yaşanan sel felaketi birçok vatandaşı mağdur etmişti.

 “En kısa sürede bütün yaraları saracağız”

Selden zarar gören hastane ve okullar başta olmak üzere birçok yerde inceleme yaptıklarını belirten Başkan Haluk Şahin Yazgı, ekiplerinin sel felaketinin hemen ardından hızlı bir şekilde olaylara müdahale ettiğini söyledi.

Yazgı, şehrin yaslandığı dağlık bölgede bulunan mahallelerin, dere yataklarında ki taşmalar ve küçük heyelanlardan dolayı en çok etkilenen yerleşim birimleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Yağış sonrası belediye ekipleri tarafından çalışmaların gece boyunca sürdürüldüğünü belirten Başkan Yazgı, sel felaketinden can kaybının yaşanmadığını, 2 kişinin ise hafif yaralandığı belirtti.

Son yılların en şiddetli yağışını yaşadıklarını belirten Başkan Yazgı, sel sularından dolayı birçok vatandaşın mahsur kaldığını, zamanında yapılan müdahalelerle bu mahsur kalmalarda daha büyük bir facia yaşanmadan olaya müdahale edildiğini söyledi.

Hasar tespit komisyonu kuruldu

Sel felaketinden hemen sonra hasar tespit komisyonu kurulduğunu belirten Başkan Yazgı, oluşturulan bu komisyonun hızlı bir şekilde hasarları tespit ederek, müdahale ve yardım edilmesini sağlayacağını söyledi.

Can Kaybının Yaşanmaması En Büyük tesellimiz

Yaşanan sel felaketine bağlı olarak herhangi bir can kaybının yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu belirten Başkan Yazgı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle tüm hemşerilerime geçmiş olsun diliyor, bu tür doğal afetin tekrar yaşanamamasını temenni ediyorum. Belediye olarak gerekli müdahalede bulunduk. Açık kanal temizliği, istinat duvarı ve yol temizleme çalışmaları devam ediyor”(Ömer Yıldırım-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir