• DOLAR 32.477
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2443.77
  • ...
Miniklerin sunum ve gösterileri izleyenleri mest etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeytinburnu Der Çocuk Bahçesi bünyesinde mezun olan minikler için yılsonu etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Eğitimci-Yazar Abdulkadir Turan çocukların tertemiz bir beyaz sayfa olduğunu belirterek, ebeveynlere hitaben “Siz bu sayfanın üzerine ya güzel bir resim ya da çirkin bir resim çizeceksiniz. Bu sizin elinizde” dedi.

Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde bulunan ‘Çocuk Bahçesi`nin öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Ailelerin de katıldığı programda miniklerin okuduğu ayet, hadis, şiir ve maniler katılımcılardan beğeni topladı.

Küçük yaşlarda büyük yetenekler sergileyen çocukların oynadıkları tiyatrolar ise izleyenleri mutlu etti.   

Öğrenmeyi istemek ve bu yönde sabretmek lazım

Allah`ın insanları değişme ve değiştirme özelliğiyle yarattığını belirten Abdulkadir Turan, “Bu eğitim aşamasında emeği geçen hocalarımızı ve çocukların velilerini tebrik ediyorum. Öğretmen olarak görev yaptığım dönemlerde de çokça duyduğum bir söz vardı; ‘Hocam ne yaparsak yapalım olmuyor.` Ama şu an gözler önündeki pratik gösteriyor ki yüce Allah bizleri değişebilme ve değiştirebilme kabiliyetine sahip olarak yaratıyor. İsteyince, çalışınca oluyor. Allah bizi böyle donatmış, böyle yaratmış. Öğrenmeyi istemek lazım ve bu konuda da sabretmek lazım. Öğrencisi, hocası, bu dersi verecek kurumlar olunca, niyetler de halis olunca bakın ne de güzel oluyor.” dedi.

Çocuklarımıza iyi bir rol model olacağız

Ebeveynlerin çocuklara iyi bir rol model olması gerektiğinin altını çizen Turan, “Kendimizi manevi ateşten koruyunca, kendimizle beraber çocuklarımızı da cennete koymuş oluyoruz. Kim, hem kendisinin hem de çocuklarının cennete girmesini istemez ki. Allah`ın izniyle cennetin yolu bu çocukları güzelce eğitmekten geçiyor. Çocuk gözünü dünyaya açar açmaz taklit edecek birini arar. Daha 6 aylıkken insanları taklit ederler. Çocuk burada taklit değil hakikatin peşindedir. Çocuk kendine örnek olacağı birini arıyor. Ya biz çocuğun önüne güzel bir model, örneklik koyacağız o modeli taklit edecek, ya da kötü bir örnek olacağız. Bu bizim elimizde. Çocuk beyaz bir sayfadır. Siz bu sayfanın üzerine ya güzel bir resim ya da çirkin bir resim çizeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)    
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir