• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Berat Gecesi tevbe ve yaradılış gayesine yönelme gecesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berat gecesinin suç ve cezadan beraat etme gecesi olduğunu ifade eden Müftü Çelik, bu geceden kindarların, Allah`ın (cc) affından faydalanamayacağına dikkat çekerek, İslam`ın bütün insanlığa yapılmış bir güven ve barış çağrısı olduğunu, Allah`ın kullarına barış içinde yaşamanın yollarını gösterdiğini söyledi.

Beraat Kandili dolayısıyla İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Çelik, “Bu gece muhasebe gecesidir. Bu gece muhasebe gecesi olduğu gibi hayatımızda yeni bir sayfa açma gecesidir.”dedi.

“Berat Gecesi tevbe, yenilenme ve yaradılış gayesine yönelme gecesidir”

Bu gecenin af, merhamet ve mağfiret gecesi olduğunu belirten Çelik, “Bu gece Berat Kandili`ni idrak edeceğiz. Günahlardan arınma, yüce Allah`ın af ve mağfiretine nail olma manasına gelen Berat Gecesi, tevbe, yenilenme ve yaradılış gayesine yönelme gecesidir. Müslümanların, Yüce Allah`ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur`an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.”şeklinde konuştu.

Af ve mağfiret çağrısının bu gece daha da yoğunlaştığını ifade eden Çelik, bu gecede Allah (cc), kullarını af etmek için adeta bahane aradığını belirterek, “Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım.”tavsiyesinde bulundu.

“Allah kullarına daima barış içinde yaşamanın yollarını gösterir”

İslam`ın bütün insanlığa yapılmış bir güven ve barış çağrısı olduğunu vurgulayan Çelik, “Allah kullarına daima barış içinde yaşamanın yollarını gösterir. Çağımızda ulusal, bölgesel ve uluslararası ölçekte yaşanan huzursuzluklar, dökülen kanlar, akıtılan gözyaşları, büyük ölçüde birlikte yaşama kültürünün zayıflamasından, insana ve ötekine saygının kitaplarda ve sözde kalmasından kaynaklanmaktadır. İnsan olarak bize düşen görev, küreselleşen ve adeta bir büyük köy haline gelen dünyamızda birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir.Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın özellikle Gaziantep halkımızın Berat Kandili`ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tevbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.”duasında bulundu.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir