• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
"Kürdistan toplumu dinsizleştirilmeye çalışılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu akşam idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla bir açıklama yapan YAR-DER Başkanı Mustafa Bozkurt, duaların makbul olduğu bu gecede İslam Coğrafyasında zulme maruz kalan Müslümanlara dua edilmesi talebinde bulunurken, bölgede Müslüman Kürd halkına karşı yürütülen dinsizleştirme oyunlarına da dikkat çekerek daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Berat Kandil`inin, Allah`ın (cc) mümin kullarına bir Rahmet ve Mağfiret kapısı olduğunu belirten YAR-DER Başkanı Mustafa Bozkurt, Müslümanların bu geceyi ihya etmeyi bir fırsat olarak bilmesi gerektiğini söyledi.

Şaban ayının 15`inci gecesinin Berat kandili olarak ihya edildiğini ve bu gece Müslümanlar olarak daha hassas davranılması gerektiğini belirten Bozkurt sözlerine şöyle devam etti:

“ Müslümanların hiç bu kadar acı ve ıstırap yaşamamıştı.  Afganistan, Arakan, Myanmar, Suriye, Mısır, Filistin ve Iraklı Müslümanların durumu gözler önündedir. Buralarda Müslümanların kanı akıyor. Mezhepler üzerinden Müslümanlar bir biri ile çarpıştırılıyor. Her iki tarafta da Müslümanların kanı akıyor. Buna baktığımızda savaşan her iki tarafında, Müslümanlara hiç fayda ve menfaatin olamadığını görüyoruz. Gerçekte bu durum batılıların bir oyunu ve tuzağıdır.  Bu gecede, Müslüman coğrafyada yaşanan zulümlerin sona ermesi için, ellerimizi açıp Allah`a yönelmeli ve Allah`tan Müslümanların hali için dua etmeliyiz.”

Son zamanlarda özellikle bölgede Müslümanlara yönelik yapılan ve inançlarından dolayın katledilen dindar Kürd halkının durumuna da değinen Bozkurt,  Kürdistan bölgesinde toplumun alenen dinsizleştirilmeye çalışıldığına da dikkat çekti.

Bozkurt, “ Toplum, Allah-u Teâlâ`nın lanetlediği kavimlere imrendiriliyor. Ve onlar meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bu konuda, Müslümanlara büyük görev düşmektedir. Herkes elini taşın altına koymalı. Bu geceyi fırsat bilip Allaha dua etmelidirler.” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir