• DOLAR 34.249
  • EURO 37.592
  • ALTIN 2877.95
  • ...
Doktorlar grevde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Samsun’da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun’ un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemine gidildi.

Yapılan eylemler çerçevesinde Tarsus’ta da iş bırakan doktorlar, Tarsus Devlet Hastanesi Ana Binası önünde bir araya gelerek yaptıkları kitlesel basın açıklamasında,  sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının son bulmasını istediler.

Hastane önünde doktorların ve sağlık çalışanların yaptığı eyleme vatandaşlarında destek verdiği görülürken, basın açıklamasını okuyan Sağlık Sen Tarsus Şube başkanı Erol Yılmaz Demirezen, Samsun’da yaşanan olayı lanetlediklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmediklerini belirten Demirezen, “Maalesef sağlık çalışanları şiddete uğrama kaygısı içinde görev yapmaktalar. Bu acı kayıplara ve birçok neden bağlı olarak arkadaşlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar.  Sağlık çalışanlarımızın güven içinde mesaisini bitirip, evine, çocuklarına güven içinde dönmesini sağlamak devletin sorumluğundadır.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları olaysız bir şekilde dağılarak, ülke genelinde başlatılan bir günlük iş bırakma eylemine katıldılar. (A. Hâkim Kurt-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir