• DOLAR 34.301
  • EURO 37.535
  • ALTIN 2912.587
  • ...
İslami camialara, HÜDA PAR`a sahip çıkma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, Şırnak'ın İdil (Xezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde HDP/PKK`lilerce katledilen HÜDA PAR üyeleri için başsağlığı mesajı yayımladı. Şehidlere rahmet, yaralılara acil şifa dilenen mesajda, “Emperyalistlerin uşaklığına soyunan HDPKK, seçim süresince batıda şirin, sempatik görünüp/gösterilip, Kürdistan bölgesinde ise despot, zorba ve vahşi bir hal almaktadır. Batıda sözüm ona demokrasi havarisi kesilirken, Kürdistan`da ise bir elinde silah diğer elinde tehdit mektuplarıyla oy istemektedir.” denildi.

“HDP konvoyunun sözde seçim çalışmaları için gittiği, ancak PKK propagandası yaptığı Şırnak'ın İdil (Xezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde HÜDA PAR üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın şehadetlerini tebrik ederiz. Başta ailesine ve dava arkadaşlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.” denilerek başlanan açıklama şu ifadelere yer verildi:

“Emperyalistlerin uşaklığına soyunan HDPKK, seçim süresince, batıda şirin, sempatik görünüp/gösterilip, Kürdistan bölgesinde ise despot, zorba ve vahşi bir hal almaktadır. Batıda sözüm ona demokrasi havarisi kesilirken, Kürdistan`da ise bir elinde silah diğer elinde tehdit mektuplarıyla oy istemektedir. Sadece örgüt içi infazlarla,15 bin elemanını öldüren, onbinlerce insanı öldürüp Kürdistan`ı kan gölüne çeviren HDPKK, kendisi dışında hiçbir yapı/partiye hayat hakkı tanımamaktadır. Sürekli saldırı düzenlemekte, ya kendilerine boyun eğmelerini ya da sürülüp gönderileceklerini söylemektedirler. Kalmaları durumunda ise öldürüleceklerini kendilerine ifade etmektedirler.”

“Sizin bu savaşınız İslam ve Müslümanlaradır”

“Ey HDPKK! Onbinlerce insanı öldürerek, kandan büyük bir baraj yaptınız.” ifadeleri kullanılan açıklamada, “Bu öldürmelerle seçim barajını aşamayacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Sizin bu savaşınız İslam ve Müslümanlaradır. Bırakın bu emperyalist taşeronluğunu. Halkın inancıyla savaşmaya son verin. Halkın öfkeli yüzü Müslümanların gazabına uğramadan son verin bu savaşa.” denildi.

“Hükümet makamı sızlanma/şikayet etme yeri değildir”

Hükümet yetkililerine de tepki gösterilen açıklamada, “Ey Hükümet yetkilileri! Kürdistan bölgesinde HDPKK`nin baskı, sindirme, saldırmaları tarafınızca bilinmesine rağmen bir şey yapmamanız ve sadece şikayet etmeniz sizi gülünç duruma düşürmektedir. Bulunduğunuz makamlar sızlanma/şikayet etme yeri değildir. İcraat makamında bulunduğunuzu biz mi hatırlatalım.” ifadelerine yer verildi.

Medyanın olayı çarpıtmak suretiyle doğru aktarmadığı ifade edilen açıklamada, “Olay, HDPKK'nin HÜDA PAR üyelerine saldırısı şeklinde gerçekleşirken ve bu tüm çıplaklığıyla bilinirken, olayı ya görmezden gelen ya da farklı/yanlı ve yanlış bir şekilde sunan medyanın içine düştüğü durumu bir kez daha gösterdi. Yaşanan bu üzücü hadise, tüm maskeleri düşürdü. Kimin hangi noktada göründüğünü daha da netleştirdi.” denildi.

“İslami camiaları, HÜDA PAR`a sahip çıkmaya davet ediyoruz”

Tüm Müslümanlara çağrıda bulunulan açıklama, “Bu olaydan sonra tüm İslami camiaları, HÜDA PAR camiasına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, HÜDA PAR camiası sindirilirse, hiçbir yapı/cemaat/camia HDPKK'nin önünde duramaz. 6-8 Ekim olayları bu durumun en güzel kanıtıdır.

Son olarak, bu olaylara karışan, destek veren herkesin en kısa zamanda cezalandırılmasını hükümetten beklediğimiz bilinmelidir.” ifadeleriyle sona erdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir