• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bağımsız aday Mehdi Oğuz halkla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van bağımsız milletvekili adayı Oğuz, HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle İskele Mahallesi'nde halk ile bir araya geldi. Burada halka hitap eden Oğuz, Hür Adayların İslami ve insani değerleri taşıdığını ifade ederek Meclise girmeleri halinde halkın huzur ve refahı için ciddi önerilerinin olacağını ifade etti.

6-7 Ekim olaylarında İskele Mahallesi'nde sırf sakallı olduğu için katledilen Mehmet Latif Şener`i örnek veren Oğuz, “6-7 Ekim olaylarında yaşanan vahşeti unutmadık. Mehmet Latif Şener burada İskele Mahallesi'nde oturuyordu. Mehmet Latif Şener`in suçu neydi? Niçin öldürüldü? Dindar bir Müslüman olduğu için öldürüldü. Vallahi bizler bu memleketin insanları olarak İslam davası etrafında bir araya gelip bu İslam bayrağını yüceltmezsek hiç birimizin bu memlekette yaşama şansı olmayacak.” şeklinde konuştu.

“Biz bu memlekette huzur istiyoruz”

İnsanların değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Oğuz, “Bu millet İslam`i değerler üzerinde bir araya gelse, güç birliği yapsa Allah`u Teâlâ`nın izniyle bu memlekete huzur gelecek. Biz bu memlekette huzur istiyoruz. Biz bu memlekette insanların özgür olmasını istiyoruz. Bu memlekette hiç kimsenin iradesine baskı yapılmasını istemiyoruz. Herkes dilediği partiye özgürce oy versin.” dedi.

“Biz hayır istedik de Allah`u Teâlâ hayır vermedi mi?”

Oğuz, “Millet olarak hep hayır istiyoruz. Bizlerde aynen bu söze iştirak ediyoruz. Fakat şöyle bir ek yapmak istiyoruz. Biz hayır istedik de Allah`u Teâlâ hayır vermedi mi? Acaba başımızda bu beğenmediğimiz yöneticilerimizin olması biraz da bizden kaynaklanmıyor mu? Elinizi vicdanınıza koyun. Siyasetçilerimizi menfaatçi olmakla suçluyoruz değil mi? Haklısınız, peki bunları kim seçti? Belki bize de bir şey düşer diye sizler destek verdiniz, ama yıllardır bekledik bir şey gelmedi. Bu menfaatçilere inanmayın. Bütün kalbimizle hayırlısını isteyelim ve hayır içinde olup hayra yönelelim. Allah kullarına düşman değildir. Kulları hayır isterlerse onlara hayır verecektir. Fakat dilimiz hayırlısını istiyor, kalbimiz başka bir şeyin peşindedir. Peygamberimiz (sav) diyor ki; ‘siz nasılsanız öyle idare edilirsiniz.” Onun için kendimizi değiştirelim.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir