• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl Üniversitesi'nde Mesleki Eğitimin sorunları masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yapılan çalıştayda mesleki eğitimin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Bingöl Üniversitesinde Avrupa Birliği İnsan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı altında yer alan Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı kapsamında Mesleki Eğitimin Sorunları Ve Çözüm Önerileri konulu çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştaya Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erkan Boydak, TSO Başkanı Erkan Çalbay, Tunceli ve Bingöl Üniversitesinden Akademisyenler, Üniversite öğrencileri, Meslek Lisesi Okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

Çalıştayın açılışında Proje tanıtımının ardından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, TSO Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulselam Beğiç birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından 6 grup halinde devam eden çalıştayda Mesleki ve Teknik Eğitimin Temel Sorunları ve Çözüm Önerileri, Mesleki ve Teknik Eğitimi Cazip Hale Getirilmesi İçin Yapılması Gerekenler ile Örgün, Yaygın ve Uzaktan Eğitim Modelleriyle Mesleki Eğitim” başlıklı konular ele alındı.

Çalıştay sonunda sonuç raporu hazırlanarak ilgili mesleki eğitim kurumlarına gönderileceği belirtildi.  (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir