• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Revaklarla İlgili Son Karar: Yıkılmayacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kabe-i Muazzama`nın etrafındaki Osmanlı eseri revakların yıkılacağı yönündeki haberler Suudi prensi Türki el-Faysal tarafından yalanlandı. Kabe`nin tavaf alanını çevreleyen Osmanlı eseri revaklar sanat tarihçilerince estetik harikası olarak niteleniyor.
 
Osmanlı`nın Kabe sevgisinin mimarideki yansıması olan revakların yıkılacağı yolundaki haberler Türk kamuoyunda rahatsızlık meydana getirmişti. Ancak Suudi prensi Türki el-Faysal bu yönde çıkan haberleri yalanladı.
 
TRT`nin haberine göre, Washington`da düzenlenen Ulusal Basın Kulübü toplantısında konuşan Faysal, Osmanlı yadigarı revaklara kendilerinin de saygı duyduğunu belirtti.
 
Faysal tavaf alanının genişletilmesi şeklinde bir projelerinin olduğunu ancak revaklar dahil Haremi Şerif`in tarihi dokusuna müdahale edilmeyeceğini söyledi.
 
Bölgeyi iyi bilen uzmanlar ise Suudi yönetiminin Ecyad Kalesi meselesinde de aynısını yaptığını, daha sonra ise beklenmedik bir hamle ile kalenin ortadan kaldırıldığını belirterek, Suudi prensin açıklamasına kuşkuyla yaklaşıyor.

Dünya Bülteni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir