• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Depremzede `Ermişler Köyü` de Unutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van merkeze 55 km uzaklıktaki Ermişler köyü köylüleri 5,6`lık depremin ardından evlerinin tamamen yıkılması üzerine gece -15 dereceye varan soğukta Kızılay`ın verdiği yazlık çadırlarda barınmak zorunda kalıyorlar.

Kendisiyle görüştüğümüz Ermişler köylülerinden Recep Erdoğan; 300 haneli köye birinci depremden bu yana sadece battaniye ve yazlık çadır yardımının geldiğini söyledi. Erdoğan; 2005`ten bu yana köyde sık sık heyelan yaşandığını yetkililere daha 2005`te başvurduklarını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını "eğer tedbir alınsaydı belki de bütün bunlar yaşanmayacaktı." dedi.
 
Birinci depremden bu yana her fırsatta köydeki eksikleri dile getirdiklerini ancak yetkililerce kalıcı bir çözüme ulaşamadıklarını söyleyen Erdoğan; "300 haneli köyde hala bir aş evi bile yok, bugüne kadar yetkililerden kimse köye gelmedi. Köy yolu heyelandan dolayı günlerce kapalı kaldı. Şuan da bile köyde gıda, barınak gibi hayati öneme sahip ihtiyaçlar var. Taşınmak için maddi imkânımız olmadığından göç de edemiyoruz. Bu konuda yetkililerden acilen kalıcı çözümler bekliyoruz." diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
 
Murat Dalgın - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir