• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Biçerdöver sertifikaları törenle verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen  'Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursu'na devam eden 20 Kursiyer için, kurs sonunda  test, uygulamalı ve  sözlü sınav yapıldı.

Sınavlarda başarılı olan kursiyerlere, Biçerdöver Sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen sertifika teslim törenine, İl Müdürü Ömer Tercan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ömer Ağın ile kontrollerde görev yapacak teknik elemanlar ve operatörler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, törende yaptığı konuşmada; "Bu eğitim sayesinde biçerdöver  operatörlerimiz,  hasatta dane kayıplarını en aza indirecektir. Bilgi ve becerilerini arttırarak birer kalifiye eleman olarak tarımsal alanda faaliyet göstereceklerdir. Çiftçilerimiz, büyük emek sarf ederek ürettikleri hububat ile diğer ürünlerini, zamanında ve tekniğine uygun bir şekilde ayarlanmış biçerdöverlerle hasat etme imkânı bulacaklardır. Hedefimiz hububat üreticilerinin gelirlerini artırarak, dane kaybından dolayı meydana gelecek milli servet kaybını azaltmaktır." dedi.

Sınavlarda başarı gösteren Kursiyerler aldıkları Sertifikalarını İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinden G Sınıfı Sürücü belgesine dönüştürebilecekleri bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir