• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Gazze`de Mezuniyet töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Gazze'de İçişleri Bakanlığı, "Güvenlik ve Koruma" birimi tarafından düzenlenen askeri eğitimi başarıyla tamamlayanlar için mezuniyet töreni düzenlendi.

Gazze'nin batısındaki Ensar Güvenlik Kompleksi'nde gerçekleştirilen törende, eğitim alan gruplar gösteri yaptı. Gösteri çerçevesinde Filistin eski Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın Gazze ile İsrail arasında kullandığı demirden bir platforma yerleştirilen helikopterden yapılan sembolik havadan indirme operasyonu izleyenlerin beğenisini kazandı.

İçişleri Bakanı Vekili Kemal Ebu Madi, törende yaptığı konuşmada, "Bugün kurtuluştan başka yol bilmeyen kahraman bir grubun mezuniyeti için buradayız" dedi.

İsrail'in Gazze'ye ablukasının Kudüs ve Mescid-i Aksa'dan vazgeçmelerine neden olmayacağını ifade eden Ebu Madi, "Gece gündüz Gazze'deki Filistin halkı için çalışıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Filistin Meclis Başkanvekili Ahmed Bahr, bazı şüpheli tarafların Gazze'yi yeniden kaosa sürüklemeye çalıştığını savunarak, "Vatanı saldırılara karşı korumak bütün Filistinlilerin görevidir. Hiç kimsenin iç güvenliğimize müdahale etmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir