• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Cuntaya direnen Mursi ve arkadaşlarını selamlıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararlarını basın açıklamasıyla telin eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, darbecilerin meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 arkadaşına verdiği idam kararlarını lanetlediklerini belirtti.

Cuntaya direnen Mursi ve arkadaşlarını selamlayan Elibüyük, “Karanlıkları aydınlığa çeviren, Yusuf`u kuyudan alıp Mısır'a Sultan eden, Firavun'un sarayında Musa`yı yetiştiren yüce Allah, bir gün elbet mazlumları iktidar yapacaktır.” dedi.

“Zalim darbe yargısının kararlarını lanetliyoruz”

Cunta yargısının verdiği idam kararlarını lanetlediklerini ve bu kararları tanımadıklarını ifade eden Elibüyük, “Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi ve arkadaşlarını darbe yapmak suretiyle iktidardan uzaklaştıran binlerce insanı Tahrirde ve Adeviye meydanlarında katleden zalimleri şiddetle lânetliyorum. Karanlıkları aydınlığa çeviren, Yusuf`u kuyudan alıp Mısır'a Sultan eden, Firavun'un sarayında Musa`yı yetiştiren yüce Allah bir gün elbet mazlumları iktidar yapacaktır. Tabiki bu darbenin arkasında olan batının ve ona finansörlük eden İslam coğrafyasının diktatör yöneticilerinin tavrı da sorgulanmalıdır.” diye konuştu.

“Batı ve BM İslam`a savaş açmıştır”

Avrupa Birliği ve BM`nin İslam`a savaş açtığına ve hukuksuz kararları da görmezden geldiğine dikkat çeken Elibüyük, “Batı, bir yüzyıla yakındır İslam coğrafyasında İslam'la mücadele ediyor. Müslümanı Müslüman eliyle katlettiriyor. Müslümanların iktidarlarını, ayak oyunları veya içerdeki satın aldıkları cuntacılar tarafından askeri darbelerle yönetimlerine el koyuyor. Batı ve BM Irak'a, Suriye'ye, Mısır'a demokrasi gelecekmiş hiç umurlarında değil. Bakmayın öyle demokrasi çığırtkanlığı yaptıklarına, onlar için esas olan kendi çıkar ve gelecekleridir.” şeklinde konuştu.

“Darbecilerin kullanma tarihi geçtiğinde çöpe atılırlar”

Açıklamasının sonunda darbeci Sisi ve işbirlikçilerinin bir piyondan ibaret olduğunun altını çizen Ekibüyük, “Yerli işbirlikçi taşeron darbeciler ise piyondan başka bir şey değiller. Onlar sadece kullanılır ve son kullanma tarihleri geldiği zaman çöpe atılırlar. İşte Saddam, Kaddafi ve daha niceleri halkına kan kusturan diktatörlerini akıbeti ortadadır. Cuntaya karşı direnen Muhammed Mursi ve arkadaşlarını selamlıyorum. Üzülmeyin siz, Allah hakkınızda ne yazmışsa ve takdir ettiyse onu yaşıyorsunuz, ne bir eksik ne bir fazladır.  Onurlu direnişiniz tarihe altın harflerle geçecek siz her daim yaşayacaksınız. Ama tüm zalim diktatörler unutulup lânetle anılacaktır.” ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir