• DOLAR 34.272
  • EURO 37.661
  • ALTIN 2904.959
  • ...
Bağımsız aday Karakaya STK ziyaretlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya,  Tatvan ilçesinde faaliyet yürüten, Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (Tatvan İnsan-Der),İnsani Yardım Derneği (İHH), Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), Eğitim Bir Sen Tatvan Şubesi ve Tek-Der Tatvan şubesini ziyaret ederek destek istedi.

Eğitim Bir Sen Tatvan şubesini ziyaret eden Karakaya, seçime bağımsız adaylarla girme nedenleri, Hür Adayların hedefleri ve seçildikleri takdirde yapacakları çalışmalar ile ilgili olarak sendika temsilcilerini aydınlattı.

Buradan ayrılan Karakaya, beraberindeki heyetle Özgür-Der Tatvan Şubesini ziyaret etti. Burada seçim çalışmaları hakkında konuşan Karakaya, yeni oluşturulacak Anayasada İslam`ın benimsemediği, halkın inançlarıyla, değerleriyle, örf ve adetleriyle bağdaşmayan maddelerin konulmasını önlemek, halkın maddi ve manevi haklarını öncelemek adına Mecliste olmaları gerektiğini vurguladı.

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren dernek yöneticileri, Müslümanların dertlerini ancak onlar gibi düşünen, onlar gibi yaşayan ve onlar gibi hareket edenlerin anlayacağını ifade etti. 

Doğru kimden gelirse gelsin doğruyu sahipleneceklerini belirten dernek yöneticileri ise, yanlış kimden gelirse gelsin yanlışın karşısında duracaklarını belirtip, bağımsız adaya Meclis yolunda başarılar dilediler.

“İslami referans alan bir partiye ihtiyaç vardır”

Seçim çalışmalarına İnsan-Der, Tek-Der ve İHH`yı ziyaret ederek devam eden Karakaya;   samimi bir havada gerçekleşen ziyaretlerinde toplumda yaşanan ahlaki çöküntüye dikkat çekti.

Mevcut iktidarın bu tehlike karşısında bir önlem almadığının altını çizen Karakaya, her ne kadar ekonomik anlamda bazı iyileştirmeler yapılmışsa da manevi çöküntü ve ahlaki yozlaşmanın önlenmesi adına bir çalışma yürütülmediğini ifade etti.

Karakaya, İslami ve insani yönde eksik bırakılan ve görmemezlikten gelinen meselelerin çözülmesi adına Meclise gitmeleri gerektiğini belirtip destek istedi.

Karşılıklı samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette konuşan dernek yöneticileri, İslami partilerin olduğu yerlerde, İslam`ı referans alan, İslami bir muhalefet partisinin de bulunmasının gerektiğine işaret etti.

STK temsilcileri “Bu bir ihtiyaçtır. İslami muhalefetin olması elzemdir.  Mevcut AK Parti yönetimi sonuna kadar bu yüzdeliğini koruyamayacaktır. Dolayısıyla zayıflamaya başlayıp oy kaybedecektir. Kaybedilen bu oyları toplayacak, ümmetçi bir anlayışla hareket edecek, halkın çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koyacak, bizim rahat edebileceğimiz İslami bir muhalefetin olması lazımdır. Yardımcı olmak bizim ahlaki görevimizdir. Bizim birbirimize ihtiyacımız vardır.” diyerek başarılar diledi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir