• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
"Reklamlarda halkın değerleri göz önüne alınmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in şehir merkezinin en işlek caddeleri ile kırsal mahallelerde bulunan otobüs duraklarına asılan müstehcen reklam afişlerine tepki gösteren STK yetkilileri ve Gaziantepliler, yerel yönetimlerin halkın din ve örfüne uymayan bu tür reklamları engellemesi gerektiğini dile getirdiler.

Otobüs duraklarına ve zamanla billboardlara reklam amaçlı asılan müstehcen içerikli reklamların ahlakdışı olduğunu dile getiren sivil toplum kuruluşu yetkilileri, müstehcen içerikli afişlerle reklamdan daha çok gençlerin yozlaştırmaya çalışıldığına ifade etti.

“Halkın değerleri göz önüne alınmalıdır”

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde sürekli aynı sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Haramlarla Mücadele Derneği (HAMD-DER) Genel Başkanı Surur Çelebi, özellikle yerel yönetimlerin reklam alırken, toplumun genel ahlak yapısını dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Maalesef bu sorun sürekli karşılaştığımız ve şikayetçi olduğumuz bir konu, fakat ne hikmetse gerek bizler gerek halkımız bu tür müstehcen içerikli reklamlardan rahatsız olmasına rağmen bu sanki bilinçli bir şekilde yayılmak isteniyor. Zaten TV`lerdeki dizi ve reklamlarda yeterince müstehcen içerikli reklamlara yer veriliyor. Bu noktada halkın değerleri göz önüne alınmalıdır.”dedi.

“Bu yarın en büyük bir vebaldir"

Üç aylar gibi kutsal bir ayda bu tür reklamların otobüs duraklarında yer almasının toplumu ve kendilerini rahatsız ettiğini belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan ise, otobüs duraklarında yer alan reklamların, reklamdan çok cinselliği öne çıkardığına vurgu yaparak, “Müslüman bir toplumda bu tür reklamların verilmesi son derece üzüntü vericidir. Gençliğimizin içinde bulunduğu durum zaten içler acısı, bir de aşina bir şekilde reklam adı altında gençlerimizin her gün gelip geçtiği otobüs beklediği duraklarda bu tür reklamlara yer verilirse bu yarın en büyük bir vebaldir. Belediye yetkilileri reklam alma konusunda daha hassas olmalıdır. Belediyeler bu tür reklamlardan sorumludur. Çünkü bu reklam panolarının ihalelerini veriyor ve kurallarını belediyeler belirliyor.”diyerek yerel yönetimlerin toplumun değerlerini dikkate alması gerektiğini ifade etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan da, asılan cinsel içerikli müstehcen afişlerin, gençleri yozlaştırdığını vurgulayarak, Müslümanlar yaşadığı bir ülkede bu tür reklamların belediye otobüs duraklarında yer almasının bir nevi hakka girme olduğunu söyledi.

“Kimsenin Müslümanların hakkını gasp etme hakkı yoktur”

Evyapan, “Asılan bu afişler, toplumumuzun örfüne ve İslami yaşantımıza terstir. Müslüman bir toplumun bu tür reklamları kabul etmesi söz konusu dahi olamaz. Kimsenin Müslümanların hakkını gasp etme hakkı yoktur. Kimsenin bizim gençliğimizi ve halkımızı günaha sevk etmeye hakkı yoktur. Sırf kazanç için toplum yozlaştırılamaz. TV`lerimiz kazanç düşüncesi ile hareket ettiği için bu günkü gençliğin hali gözler önünde bizler STK`lar olarak toplumu ıslah etmek için çaba sarf ederken yetkililer ise toplumun ifsadı için uğraşıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Belediyelerin bu tür reklamlara kar amacı ile bakmaması lazım”

Müstehcen içerikli reklamlara izin verilmemesi gerektiğini belirten Hayri Kurtoğulları, “Belediyelerin bu tür reklamlara kar amacı ile bakmaması lazım. Aslında bu şekilde uygunsuz reklamlara izin verilmemelidir. Burası çocukların hep gelip geçtiği yerlerdir. Burası belediye otobüs durağı. Belediye reklam konusunda daha titiz olmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu tür reklamlara müdahale ederek, belediyeleri uyarmalıdır. Koca bir belediye bu şekilde ticaret amaçlı düşünmemelidir. Aslında bu tür reklamlar bilinçli bir şekilde yapılıyor. İnsanları bu tür reklamlarla ahlaksızlığa sevk ettiriyorlar.”diyerek tepkisini dile getirdi.

“Müstehcen içerikli reklamlara belediyeler izin vermemelidir”

Bu tür müstehcen içerikli reklam yapan firmalara tepki gösteren Ahmet Güngördü ise, “Bu tür reklamları uygun görmüyorum. Buradan ailemiz ile birlikte geçiyoruz. Bu tür müstehcen içerikli reklamlara belediyeler izin vermemelidir. Bu tür reklamlar uygun değil ve rahatsız edicidir. Belediyemiz bu tür reklamlara izin vermemelidir. Zaten toplumun ahlakını bozan en önemli faktörlerin başında ahlak dışı dizi ve reklamlar geliyor. Belediyemiz bunu göz önüne almalıdır.” dedi.

“Gençlerimizi yozlaştırmak istiyorlar”

Vatandaşlardan Ahmet Ekinci de, bu tür reklamların uygun olmadığını belediyenin bilmesini istediğini dile getirerek, “Belediyenin bu tür ahlak dışı reklamlara para karşılığında olsa dahi izin vermemesi gerekir. Bu şekilde gençlerimizi yozlaştırmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir