• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl`de Mursi`ye verilen idam cezası lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç Caddesi Saat Kulesi önünde Memur-Sen öncülüğünde toplanan STK`lara halk da destek verdi. Burada kitle adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Mısır darbe mahkemelerinin hafta sonu Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, müftülüğe gönderdiğini söyledi.

Düzenlenen protesto eylemine; HÜDA PAR`ın desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, AK Parti Bingöl milletvekili adayları, İHH Bingöl dernek başkanı Muhittin Gili, Sağlık-Sen il başkanı Bilal Arslan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

“İdam kararları Mısır`daki vahşetin tescilidir”

Grup adına Basın açıklamasını okuyan Memur- Sen Bingöl il Başkanı Mücahit Çelik, hafta sonu darbe hukukunun Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdiğini belirterek, “Yazıklar olsun! Mursi`ye ve Mısır halkına verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır`daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir.” dedi.

“Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz”

Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Kazanacağı. Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanlara diz çöktüremeyecek. Mısır`a Ortadoğu`ya özgürlük direnişle gelecek.”

“Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı”

Çelik, Mursi`nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenlerin, bugün Muhammed Mursi`yi ve darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamadıklarını ve Batının bu zulme ortak olduğunu vurguladı.

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın, bugün yeni katliamlara kapı araladığını söyleyen Çelik, “Son hukuksuz karar ve Batı`nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Çelik, Mısır müftüsüne de seslenerek, “Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah`ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra`da hesabını vereceksin.” ifadelerine yer verdi.

BM`nin darbeciye darbeci, diktatöre diktatör diyemediğini ifade eden Çelik, BM`nin mazlum halkların ahını aldığını belirtti.

Çelik, açıklamada son olark “Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır`da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu İslami STK`lar olarak deklare ediyoruz. Mursi dâhil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır. Selam olsun özgürlük, insanlık ve yaşam mücadelesi verenlere. Selam olsun mazluma mağdura sahip çıkanlara.” şeklinde konuştu. 

Program, İlahiyatçı Sadullah Arpa'nın okuduğu duayla sona erdi.    (Nihat Kanat/ Enis Ağırbaş-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir