• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhbar edilenlerin 81`i general ve amiral
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, TSK'daki yasadışı örgütlenmeye ilişkin geçtiğimiz hafta yaptığı, "binin üzerinde kişi hakkında ihbar geldi" açıklamasının ayrıntılarına, ulaşıldı.

Akşam'da yer alan habere göre, çeşitli rütbelerdeki 1526 TSK personeli hakkında, "yasadışı yapıyla bağlantılı oldukları" iddiasıyla Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na ihbarda bulunuldu.

İhbar edilen TSK personelinden 81'nin, general ve amiral rütbesindeki isimlerden oluştuğu belirlendi. Yapılan ihbarları tüm yönleriyle araştıran Genelkurmay Başkanlığı'nın, ciddiyetten ve hukuki dayanaktan yoksun iddia ve suçlamaları ayıkladığı belirtildi.

MİT İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILIYOR

Genelkurmay Başkanlığı'nın, ihbarlarla ilgili idari ve adli soruşturma sürecinde, MİT ile yazışma yaparak, karşılıklı bilgi paylaşımında bulunduğu da ifade edildi.

Elektronik postayla yapılan ihbarların değerlendirildiği ve 1481 personel hakkındaki iddiaların incelenmeye değer bulunduğu kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın, çeşitli rütbelerdeki 26 personelin bilgilerini Askeri Savcılığa gönderdiği ve soruşturma sürecinin başlatıldığı vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir