• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yapıcıoğlu: Kadınlar Allah`ın emanetidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP`nin Hz Muhammed`in “Kadınlar size Allah`ın emanetidir” hadis-i şerifine karşı Van sokaklarına astığı, “EM NE EMANETIN, EM JININ” yani “Biz emanet değiliz, biz kadınız” afişlerine tepki gösterdi.  Toplumun inançlarına yönelik farklı noktalardan saldırılar olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Biz Resûlullah`ın hadislerini bir birimize hatırlatmaya devam edeceğiz. Evet, kadınlar bize Allah-u Teâlâ`nın emanetidir." dedi.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Yapıcıoğlu aynı gün içerisinde Çermik ve Çüngüş esnafını ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Çermik İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit ve Çüngüş İlçe Başkanı Erdal Demirkol`un da katıldığı esnaf ziyaretlerinde halkın Yapıcıoğlu`na büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Çüngüş`ün Yeniköy Mahallesi'ndeki esnafları ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada bulunan bir çay ocağında Çüngüşlüler ile bir araya geldi. Sıkıntılarını Yapıcıoğlu`na aktaran mahalle sakinleri yeni getirilen Büyükşehir Yasası'yla artık hizmet göremediklerini kaydetti.

Arsaları kamulaştırıldı, borçlu oldular

Arsalarının devlet tarafından kamulaştırıldığını söyleyen mahalle sakinleri, kendilerine önce kamulaştırma bedeli olarak bin lira verdiklerini, daha sonra ise bin 500 lira ceza kesildiğini ifade ederek sitem ettiler.

Yaşadıkları sorunları dinleyip not aldıran Yapıcıoğlu, anlatılan mevzuya göre kanunsuz bir iş yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili bilgi belge ve dokümanları da alıp incelemek isteyen Yapıcıoğlu,  mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledikten sonra Çermik ilçesine geçti.

Çermik ilçe esnafını ziyaret ederek esnafın sorun ve beklentilerini dinleyen Yapıcıoğlu, 7 Haziran seçimleri için destek istedi. Esnaflardan birinin Yapıcıoğlu ile ilgili bir şiir yazıp işyerinin camına asması ilgi çekti.

Kaplıca Gazetesi`ni ziyaret etti

Çermik'te yayınlanan Kaplıca Gazetesini de ziyaret eden Yapıcıoğlu`nu gazetenin imtiyaz sahibi Hacı Güneş karşıladı. Güneş`le bir müddet sohbet eden Yapıcıoğlu, daha sonra buradan ayrılarak öğle namazını cami cemaatiyle beraber kıldı.

Yolda karşılaştığı engelli vatandaşlarla da ilgilenen Yapıcıoğlu onlara dualar edip dua talebinde bulundu.

Çiftleri yalnız bırakmadı

Yoğun programı arasında kendisini düğününe davet eden çifti de yalnız bırakmayan Yapıcıoğlu, düğün merasimine katılarak halaya girdi. Yapıcıoğlu burada kısa bir konuşma yaptı.

“Her vesileyle inancımızı vurmak istiyorlar”

Yapıcıoğlu konuşmasında isim vermeden HDP`nin, Hz Muhammed'in “Kadınlar size Allah`ın emanetidir” hadisine muhalif olarak “Biz kimsenin emaneti değiliz, biz kadınız” afişlerini astıklarını hatırlattı. Yapıcıoğlu, "Her vesileyle inancımızı farklı farklı noktalardan vurmak, onu toplumun gözünde alelade bir şeymiş gibi göstermek,  algılatmak istiyorlar." dedi.

“Biz inatla ve ısrarla tekrar edeceğiz ve kardeşlerimize Resûlullah`ın söylediği o hadis-i şerifi birbirimize hatırlatmaya devam edeceğiz.” diyen Yapıcıoğlu şöyle devam etti: "Evet kadınlar Allah-u Tela`nın emanetidir. Ve değerli bacılarım!  bu çok büyük bir şereftir.  Allah-u Teâlâ`nın emaneti olmanın büyük şeref olduğunu siz de gittiğiniz yerlerde haykırınız.”

 Yapıcıoğlu konuşmasından sonra çiftlere mutluluklar dileyerek damada da bir gül hediye etti. (İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir