• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hasankeyf köylerinde planetarium etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasankeyf ilçe kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim müdürlüğünce organize edilen planetarium uzay çadırı iki gün boyunca çocukları sevindirdi. Etkinliğe, Hasankeyf ilçe merkezi ve tüm köylerinde okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Hasankeyf'e bağlı tüm köylerden kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün organize ettiği servislerle öğrenciler ilk gün ilçe merkezine ikinci gün ise Saklı köyüne getirildi. Planetarium uzay çadırı öğrencilerin meraklı ve yoğun bir ilgisiyle karşılaştı.

Funny Club Planetarium işletmecisi Mehmet Gönülaçar yaptığı açıklamada; "Planetarium uzay küresi henüz birçok büyükşehirde bile olmayan çok yeni bir eğlence ve eğitim hizmetidir. İlk defa bir köye sistemi kurmanın heyecanını yaşıyoruz, öncelikle bu etkinliğin düzenlenmesini sağlayan ve Planetarium’u Hasankeyfli çocuklarla buluşturan Hasankeyf kaymakamı Temel Ayça’ya çok teşekkür ederiz. Bizler bu sistemi Batman merkezli bir firma olarak önce Batman’a daha sonrasında ise tüm bölgeye bu hizmeti sunup, çocuklarımızı böylesi teknolojik bir eğlence ve eğitim sistemiyle buluşturacağız. Bilimi eğlenceli hale getirip gerçek bilgi aktarımını sağlamak başlıca amacımız olup çocuklarımıza bu konuda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca öğretirken eğlendirdiğimiz çok özel bir eğitim hizmeti sunuyoruz." dedi.

Planetarium Uzay Küresi nedir?

360 derecelik görüntüleme teknolojisi ile yıldızlar, gezegenler, galaksiler, gökcisimlerini ve onların uzay boşluğundaki hareketlerini simule eden bir sistemdir. 6 metrelik çap, 4 metre yükseklikten oluşan küresel ve taşınabilir özel bir çadır aracılığı ile uzayda sanal bir yolculuk yapma deneyimi sağlamaktadır. Bu sayede de çocuklara temel gökyüzü eğitimi verilmektedir. Özel Planetarium filmleri sayesinde de eğitici ve eğlenceli bir deneyim sunuyor. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir