• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Köylerden bağımsız aday Karakaya`ya büyük teveccüh
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, köy ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Karakaya, ziyaret ettiği köylerde büyük ilgi görüyor.

Mutki ilçesine bağlı Geyikpınar, Meydan ve Dolek köylerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Karakaya`ya HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Hasan Aşkın, İl Başkanı Celal Gül, bölgenin kanaat önderlerinden ve İTTİHAD üyesi Molla Abdürezak Dalga ve Emrullah Uysal eşlik etti.

“Halkımızın huzuru, barışı ve kardeşliği için yola çıktık”

Geyikpınar köyünde kılınan Cuma namazının ardında toplanan kalabalığa hitap eden HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Hasan Aşkın, “Bizler bu işi Müslüman olan halkımızla birlikte yapmak istiyoruz. Allah`ın rızası doğrultusunda bu halkımızın içinde kardeşliği, birliği, beraberliği ve huzuru tesis etmek için bu yola koyulduk.” dedi.

Aşkın, destekledikleri adayın diğer adaylarla kıyaslanması gerektiğini vurgulayarak, “Evvela desteklediğimiz adaylarımızın başı secdeye değiyor. Rabbini ve Peygamberini tanıyorlar. Allah`ın yolunda gidiyorlar. Allah`ın izniyle verdikleri sözü yerine getirirler. Bizler halkımızı seçimden seçime hatırlamamız mümkün değildir.” diye konuştu.

Halkın oylarını ve temsiliyetini aldıktan sonra onları unutmalarının mümkün olmadığını dile getiren Aşkın, “Bizler çok iyi biliyoruz ki Allah`ın rızası halkımızın rızasını kazanmaktan geçer. Bu güne kadar memleketimizi yönetenler gelip oyumuzu ve temsilliyetimiz alıp, rozetini taktıktan sonra memleketi unutmuşlar. Bir bakıyorsun İstanbul`da, Ankara`da oturanlar, Bitlisli olsa da Bitlis`i tanımayanlar, Bitlis`ten ve Bitlis halkından habersizdirler. Sizlere söz veriyoruz ki ilçelerimizde, köylerimizde, mahallelerimizde ve beldelerimizde nerde bir kişi varsa onların hizmetinden olacağız.” diyerek destekledikleri aday için halkın desteğini istedi.

Bu yörenin insanı olduğunu, köyleri, ilçeleri ve bu halkın sorunlarını yakından bildiğini belirten bağımsız aday Karakaya ise, yıllardır ötelenen hizmetleri biran evvel getirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

“Köylerin bu durumu hizmet yapılmadığının göstergesidir”

“Yıllardır oy verip Ankara`ya gönderdiğimiz insanlar maalesef bugüne kadar bizim dertlerimizle dertlenmemişler." diyen Karakaya,  " Bunun göstergesi işte sizin köyünüzdür. Köyün içine araba girmediği için yüzlerce metre uzaklıkta zor şartlar altında bozuk olan patika yollardan köy ihtiyaçlarınızı gideriyorsunuz. Allah için elinizi vicdanınıza koyun Antalya`nın, Muğla`nın, İzmir`in, Trabzon`un yolları bu halde midir? Evet, oradaki kardeşlerimize de hizmet yapılsın fakat buralarda ihmal edilmesin. Bizler bunu için ayağa kalktık. Diyoruz ki bu mazlum coğrafya, bu Müslüman halk bunu hak etmiyor. Bu halkı cezalandırmayın. Artık bu coğrafyaya yatırım yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

Karakaya, “Bu köylerimiz hak ettiği hizmeti görmesi lazım. Bunun için köylerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi dolaşıyoruz. Derdimizi anlatıyoruz. Bizleri en iyi siz anlarsınız. Bizler fildişi kulelerde, villalarda yaşayan insanlar değiliz. Sizler gibi ahşap evlerde yaşayan fakir halkız. Sizin de dertlerinizi en iyi bilen biziz.” şeklinde konuştu.

“Sözü doğru olmayan birinden doğru iş yapması beklenemez”

Adaleti Hz Ömer`den, doğruluğu Hz Ebubekir`den, yumuşak ve hayâlı olmayı Hz Osman`dan, cesur olmayı, ilim sahibi ve yönetici olmayı Hz Ali`den öğrendiklerini ifade eden Karakaya, “Eğer sizleri adil yönetecek bir idareci istiyorsanız sizden biri olan, güvendiğiniz, beraber namazda saf tuttuğunuz, kahvede çay içebildiğiniz, alnı secdeye değen, Allah`tan korkan kişileri destekleyin. Sözü doğru olmayan birinden doğru iş yapması beklenemez. Çünkü kendisi doğru değil ki doğru iş yapsın.”  diyerek halktan destek istedi.

“Güvenmeseydik önlerine düşüp destek istemezdik”

Molla Abdürezak Dalga ise halka yaptığı konuşmasında, “Sizler beni iyi tanıyorsunuz. Davamız İslam`dır. Eğer bizler bu aday gösterilen kardeşimizden emin olmasaydık, O`na güvenmeseydik önüne düşmez köy köy dolaşıp kendisine destek istemezdik. Maddi ve manevi hakkınızı savunacağına dair bu kardeşimize bizler kefiliz.” dedi.

Köylerine yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren köy halkı, bugüne kadar hizmetten yoksun bırakılan köy sorunlarını dile getirip, destek açıklamasında bulundular.

Karakaya ve beraberindeki heyet Geyikpınar, Meydan ve Dolek köylerine yaptığı ziyaretlerden sonra buradan ayrıldı.

Köylülerin bağımsız aday ve beraberindeki heyete gösterdikleri teveccüh gözlerden kaçmadı. (İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir