• DOLAR 32.665
  • EURO 35.398
  • ALTIN 2503.647
  • ...
Urfalılar Miraç gecesinde Balıklıgöl`e akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Recep ayının 27`nci gecesinde vuku bulan Miraç olayının idrak edildiği geceyi idrak etmek isteyen Urfalılar Balıklıgöl Haliliye camiine akın ettiler.

Balıklıgöl Dergâh Camii ve Hz. İbrahim`in mekânı olarak bilinen tarihi yerleri ve Üstad Bediüzzaman`ın vefat ettiğinde ilk defnedildiği yeri ziyaret eden Urfalılar uzun uzun dua ederek camilerde namaz kıldılar ve Kuran-ı Kerim okudular.

Yatsı  namazından önce camide toplananlara vaaz ve nasihat eden il müftüsü İhsan Açık, İsra ve Miraç olayının yaşandığı ve Hüzün Yılı olarak isimlendirilen dönem hakkında bilgi vererek Hz. Peygamberin (sav) çektiği sıkıntı, bela ve musibetlere vurgu yaparak, böyle bir dönemde İsra ve Miraç olayının Hz. Peygamber için ne anlama geldiğini anlattı.

Açık, “Allah (cc) Peygamberimizin gönlünü ferahlatmak için onu kendi huzuruna meleklerin bile gidemediği bir makama almıştır. Miraç gecesinde çok değişik mucizeler yaşanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Peygamberimizin Miraçtan inerken değişik hediyeler ve emirlerle geldiğinin altını çizen Müftü Açık, bu hediyelerin ilkinin ve en önemli olanının namaz olduğunu belirtti.

Müftü Açık, “Namazda biz Müslümanların miracıdır. Namazlarımıza dikkat edelim anne ve babamızın haklarına riayet edelim.” tavsiyesinde bulundu.

Camide düzenlenen Program İl Müftüsü İhsan Açık'ın konuşmasından sonra okunan mevlit ve yapılan dua ile son buldu.  (Mehmet Demir-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir