• DOLAR 34.219
  • EURO 37.913
  • ALTIN 2926.643
  • ...
Gaziantep Miraç Kandili ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazreti Muhammed'in (sav) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğü ve buradan göğe yükseldiği gece olan Miraç Kandilini Gaziantepliler camileri doldurarak ihya ettiler.

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının 27`ci gecesi olan Miraç Kandili Gaziantep Ulu Cami ve Eruslu Cami başta olmak üzere kentin değişik noktalarında bulunan bir camide namaz ve dua ile ihya edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep İlim-Der tarafından organize edilen Miraç Kandilini ihya etme programı ise Merkez Karşıyaka Halid bin Velid Camiinde idrak edildi.

Kılınan Yatsı namazının ardından Miraç dönüşü Peygamber Efendimiz vasıtasıyla Müslümanlara hediye edilen Bakara Süresinin son iki ayeti ‘Amenerrusulu` ayetlerinin tilaveti ile başladı.

Geceyi ihya etmek için Camiye gelenlere yönelik Miraç gecesi ile ilgili bilgi veren ve bir konuşma yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Sinan Ünel, Miraç gecesinin önemini ve değerini anlayabilmek için, Hz. Peygamberin Miraç`a yükselmeden önceki hayatını anlayabilmek gerektiğini söyledi.

Hz. Peygamberin Mekke`ye gelmeden önce her türlü çirkin amellerin aleni bir şekilde işlendiğini belirten Molla Ünel, “Mekke tam bir zulüm furyası yaşıyordu. İnsanlar insanlara zulüm ediyordu. Hak, hukuk ve adalet kalmamıştı. Ahlaki hiçbir erdem bulunmuyordu. Her türlü haram aleni bir şekilde işleniyordu. Mekke`de öyle zulümler yer bulmuştu ki, artık azabı hak etmiş bir duruma gelmişlerdi.” ifadelerini kullandı.

“Allah (cc) Peygamberini Miraç`a yükselterek teselli etti”

Hz. Peygamberin insanlığa İslam`ı anlatmak için her türlü çabayı sarf ettiğini dile getiren Molla Ünel, Allah`ın (cc) Hz. Muhammed`i (sav) insanlığa ‘Alemlere rahmet olarak` gönderdiğini söyledi.

Molla Ünel, “Peygamberimizde (sav) uyarıcı olarak gönderildiği insanlara bu uğurda ev, çadır çadır gezip insanlara İslam`ı anlattı. Peygamberimiz insanları İslam`a davet ettiğini gören Ebu cehiller bu durumdan rahatsız olup tahtlarının sallanmasından korkarak O`na her türlü ezayı reva gördüler. Tüm bu eziyet ve işkencelere neticesinde O`na iman edenler olmayınca Peygamberimiz Taif`e gitti. Fakat Taif`te de zulme uğradı. İşte Allah (cc) Peygamberini teselli etmek için Miraç`a yükselterek O`na bazı ayetlerini gösterdi.”şeklinde konuştu.

“Namaz ile Allah (cc) yaklaşmalıyız”

Bu geceyi ve buna benzer gecelerin Müslümanlar için bir fırsat olduğunu ifade eden Molla Ünel, “Bu tür geceleri gaflet içerisinde geçirmemeliyiz. Bu tür geceler biz Müslümanlar için fırsattır. Gaflete kapılıp, bu tür gecelerin ehemmiyetini unutmayalım. Yine Peygamberimize hediye edilen Namaz ibadetini iyi anlamlı ve bizlerde her sıkıntılı anlarımızda namaz ile Allah (cc) yaklaşmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Program kılınan nafile namazların ardından yapılan dua ile sona ererken, cami çıkışında hayırsever vatandaşlar tarafından cami cemaatine tatlı ikram edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir