• DOLAR 32.789
  • EURO 35.307
  • ALTIN 2444.849
  • ...
Evine yıkım kararı alınan aile perişan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Feridun mahallesinde ikamet eden Ferat Çiçek ve ailesi, 5 yıldır her an yıkılmayla karşı karşıya oldukları evde yaşam mücadelesi veriyor.

Babasından kalma  olduğu öğrenilen yıkık-dökük evde hayatını idame ettirmeye çalışan  Çiçek, çaresiz olduğunu,  her an yıkılmayla karşı karşıya olan evde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, Belediyenin kaldıkları eve yıkım kararı alması nedeniyle elinden ne yapacağını bilemediğini söyledi.

Konu ile ilgili   İLKHA’ya konuşan Ferat Çiçek, “5 yıldan beridir Feridun mahallesinde babama ait evde yaşam mücadelesi veriyoruz. Daha önce farklı bir mahallede kirada oturuyordum. Maddi durumum düşük olduğu için, babama ait bu yıkık evde hayatımızı zor şartlarda olsa bile, yaşam mücadelemizi sürdürüyoruz. 2013 yılında oluşan selden dolayı evim tamamen hasar gördükten sonra AFAD, Belediye ve Kaymakamlık komisyonunun yaptığı hasar tespitinde çıkan kararla, evime ‘oturulamaz’ raporu verilmesine rağmen, halen de bu evde yaşamak zorunda bırakıldık. Kaymakamlığa müracaat ettik, bize çadır verdiler. Yaklaşık olarak bir ay çadırda kaldıktan sonra, belediye bizi çadırdan alıp, sadece altı ay bizim kiramızı karşıladı. Resmi kurumların hepsine müracaat etmeme rağmen, dilekçemiz sonuçsuz kaldı. AFAD sadece bize bin 500 TL yardımda bulunmakla yetindi.  Bu vermiş oldukları para ile de, selden zarar gören ev eşyalarımı bile karşılayamadım.” şeklinde konuştu.

Geçimini sağdan soldan topladığı plastik ve metal hurdaları satarak sağlamaya çalıştığını belirten Çiçek, “Sel esnasında evim hasar görüp, tamamen kullanılmaz hale geldi. Evimin içerisindeki bütün eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Hayırseverlerin bize verdikleri eşyalarla idare etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Silvan Belediyesinin kaldığı eve için yıkım kararı aldığını belirten Çiçek, ”Belediye şu anda kaldığım babama ait evi de yıkma kararı almış, tahliye etmem için zorluyor. Bu durumda ne yapacağımı, ailemle nereye yerleşeceğimi bilemiyorum. Yaptığım işle ne kira verebilirimi ne de ev alabilirim. Yetkililerden mağduriyetimin gidermelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakanlığa da dilekçe ile müracaat ettiğini belirten Çiçek, “Evimin oturulamaz halde olduğuna dair rapor olmasına rağmen, Belediyeye verdiğim dilekçeme ret cevabı verdiler. Bu işin yetkilileri her kim ise, başımıza yıkılan evimize bir çözüm bulmazlarsa, aileme bir şey olursa, sorumluları o yetkililerdir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir