• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Bismil vatandaşı doğalgaz istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’a bağlı Bismil ilçesinden doğalgaz boru hatlarının geçtiğini, ancak buna rağmen doğalgaz kullanımından mahrum olduklarını belirten Bismilliler, doğalgazdan faydalanmalarının kendilerinin de hakkın olduğunu belirterek, ilçe olarak doğalgaz talebi hakkında bilinçli olunması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Uzman Doktor Vefik Çelebi ilçe halkı olarak doğalgaza çok ciddi ihtiyaçları olduğunu belirterek,  nüfusu 112 bini geçen ilçede doğalgazdan faydalanılamıyor olmasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Bismil ilçesi başta olmak üzere Tepe mahallesinde de ciddi manada doğalgaz ihtiyacı olduğunu belirten Çelebi, Doğalgazın yakıt tasarrufu, ucuzluğu, temizliği ve en önemlisi sanayi üretiminde kullanımı ile oldukça önemli bir enerji olduğunu belirti.

Bismil’in içinde BOTAŞ’ın boru hattının geçtiğini ve bu hatlardan birinin de Diyarbakır-Batman- Bismil Tepe tarafından Savur ve Mardin iline gittiğini belirten Çelebi “Boru hatları ilçemizde geçmekte ama ilçemiz faydalanmamaktadır. Bu konuda vatandaşın bilinçlendirilmesi gerekir. Bakanlar kurulu kararı ile yüzde 60 oranında başvuru olursa o ilçeye doğalgaz götürüleceği belirtiliyor. Bölgelerin istek ve talepleri doğrultusunda BOTAŞ, ihtiyacı olan il veya ilçeye doğalgaz kazandırıyor. Doğalgazın ne kadar ekonomik ve çevreci olduğu konusunda vatandaşımızı bilinçlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Doğalgazın, Bismil’in ekonomisini de olumlu etkileyeceğini söyleyen Çelebi her ay 85 TL’ye adlıkları bir tüpün maliyetinin doğalgaz ile 10-15 TL’ye düşeceğini belirtti.

Çelebi sözlerini şöyle bitirdi: “Özellikle sanayi yatırımcılarımız için doğalgaz konusu önemlidir. Kış mevsiminde vatandaşın elektrik faturaları oldukça kabarık geliyor. Bugün bir tüp 85 TL. Doğalgaz ile birlikte bu maliyet çok cüzi bir rakama düşecektir. Doğalgazın gelmesi hepimizi için oldukça önemli.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir