• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Miraç Kandilinde Batman`da camiler doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çamlıtepe Camisi`nde Miraç Kandili nedeniyle mevlit okundu. Mevlide Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar,   müftülük çalışanları ve cami cemaati katıldı.

Program yatsı namazından sonra, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından miraç kandili hakkında bir konuşma yapan Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar,  Efendimiz`in (sav) Mescidi Aksa`dan yükselmeye başladığı hadisi şeriflerde bize bildirildiğini söyledi.

 “Bizlerin miracı secde anıdır”

Yaşar konuşmasında,   “Efendimiz (sav) miraca çıktı. Miraç sadece Peygamberimize mahsus değildi. Rabbimiz Miracı bizlere hediye ve emanet etti. Peygambermiz, (sav), ‘Namaz müminin miracıdır`, yani benim çıktığım gibi her mümin miraca çıkabilir diyerek, bize emanet etti. İşte bu gece biz de, hepimiz miraca çıkmak için toplandık. Allah`ın sizi özel olarak taşıyacağı Buraklarınız var mı? Yoksa, kendinizi sorgulayın. Rabbimizin özel ikramını elde etmek için ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın. Efendimiz Burak ikramını alabilmek için ne yaptıysa, eğer miraca çıkmak istiyorsak, biz de onu yapmak mecburiyetindeyiz. Miraca doğal yollarla çıkılmaz. Allah`ın özel ikramıyla çıkılır. Bu ikramı alabilmek için Efendimizin ne yaptığına bakıp aynısını yapmalıyız. Bizlerin miracı secde anıdır.”

İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar`ın konuşmasından sonra Batman Müftülük korosunun Türkçe, Kürtçe ve Arapça okudukları mevlit, kaside ve ilahilerle program devam etti.

Programın sonunda   İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar dua etti. Duanın ardından hazırlanan   dağıtılan ikramlarla mevlit programı son buldu. (M. Sait Çelik – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir