• DOLAR 34.289
  • EURO 37.645
  • ALTIN 2889.431
  • ...
Batman Valisi Ahilik Haftası yemeğine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Azmi Çelik, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü tarafından 28. Ahilik Haftası nedeniyle TPAO Kristal Park`ta düzenlenen yemeğe katıldı.

Verilen yemeğe Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Talat Kara, Esnaf Odalarının Başkanları, Sivil Toplum Kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Talat Kara ve Vali Azmi Çelik birer konuşma yaptılar.

Bütün esnafın 28. Ahilik Haftası`nı kutlayan Vali Çelik, halkın kendi öz kültüründen ortaya çıkardığı örnek tablolardan birinin de ahilik olduğunu belirterek,  toplum olarak maziden kalan ahlaki değerler ve kazanımlarla geleceği kucaklayabilen bir medeniyetin mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Bir ilin gelişmişliği, kültürel ve ekonomik seviyesinin göstergelerinden birisini de esnaflık müessesesi olduğunu ifade eden Çelik, ahilerin üretken, çalışkan, gariplere yardımı esirgemeyen, iş ahlakı ve sosyal sorumluluk ilkelerine bağlı kalan kişiler olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından ilin ahisi seçilen, Abdulkadir Altun`a ve mesleğinden otuz beş yılını tamamlayan esnaf ve sanatkarlara Çelik tarafından plaket ve hediyeler verilmesiyle program sona erdi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir