• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Miraç:`Kulun Rabbiyle buluşmasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarın idrak edilecek Mirac kandili münasebetiyle yazılı açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Temsilciliği, af ve mağfiret müjdesi olan Mirac Kandili`nin İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Miraç hadisesinin İslam tarihinde ki önemli olaylardan biri olduğunun belirtildiği açıklamada, “Mi`rac, ümmetine son derece düşkün olan Rahmet Peygamberi Efendimiz`in (s.a.v) ümmeti adına, Allah (cc) ile   buluşmasıdır. Cenab-ı  Hak, en zorlu ve sıkıntılı anında Resulünü ve habibini yanına almış, O`nu teselli ve onure etmiştir. O`nu manevi anlamda teçhizatlandırmış, donatmıştır. Tabi bu müthiş ve muazzam buluşmadan, ümmet ve insanlık yararına muazzam neticeler sudur etmiştir. Cenab-ı Hak, habibini eli boş göndermemiş, bitmez tükenmez hazine ve hediyelerle ümmetine geri göndermiştir.

Nedir bu hediyeler, bir kez daha hatırlayalım;Af ve mağfiret, Beş vakit namaz ve Bakara Suresinin son iki ayeti” denildi.

“Bizleri kötülüklerden, koruyacak en iyi kalkan, layıkıyla eda edilen namazdır”

Mirac hadisesinde İslam ümmeti için birçok müjdenin verildiğinin vurgulandığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bu kutsal vuslat ve buluşmada Yüce Rabbimiz, kendisine şirk koşmayanların affolunacağı müjdesini bizlere bildirmiştir. Dolayısıyla biz Müslümanların şirkin her nevinden uzak kalmamız,  af ve mağfiret kapılarını alabildiğince zorlamamız gerekmektedir. Bu geceler vesilesiyle bizlerin Yüce Mevlamıza karşı olan görev ve sorumluluklarımızı yeniden hatırlamamız, O`nun rızasını kazanabilmenin uğraş ve gayreti içerisinde olmamız gerekiyor. Bu gün her zamankinden daha ziyade tevbe ve istiğfar suyu ile kirlenen bedenlerimizi ve gönüllerimizi yıkayıp arınmamız gerekiyor. Zira gelinen vasatta günah ve haramlar adeta uçuşuyor. Albenili bir hale getirilip adeta servis ediliyor. İman ehlinin özellikle de genç kardeşlerimizin, şeytanın zehirli oklarına ve amansız hücumlarına karşın maddi ve manevi anlamda iyice donanmaları gerekiyor. Yine bildiğimiz gibi müminin miracı olan beş vakit namaz miraç buluşmasında farz kılınmış. Bizleri Rabbimize ulaştıracak en iyi burak, en gelişmiş vasıta namazdır. Efendimiz (sav), kişinin Rabbine en yakın olduğu anın secde anı olduğunu bildirmiştir. Dolayısıyla da namaz, ille de namaz diyelim. Bizleri kötülüklerden, zamanın çirkefliklerinden koruyacak en iyi kalkan, en sağlam zırh, en korunaklı sığınak layıkıyla ve bilinçli bir şekilde eda edilen namazdır. Neslimizin dünya ve ahiret kurtuluşu, ehl-i salât ve sacit bir nesil olmasına bağlıdır.”

“Duayı İhmal Etmeyelim”

Açıklamanın devamında, “Duayı ihmal etmeyelim ki, miraç hadisesinde hediye edilen ayet-i kerimelerde ne şekilde dua etmemiz gerektiğine dair bizlere örnekler sunulmaktadır. Bu vesileyle Mirac gecesinde hediye edilen dua ayetlerini bir kez daha hatırlayalım: ‘Ey Rabbimiz! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizleri sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden önceki ümmetlere yüklediğin gibi bizlere de ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Güç yetiremediğimiz şeyi bizlere yükleme. Bizi affet, bizi bağışla, bizlere merhamet buyur. Sen bizim mevlamızsın. Kâfir topluluğa karşın bizlere yardım et.” (Bakara Süresinin son ayeti) Bu vesileyle bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, Müslüman halkımızın miraç gecesini tebrik eder, bilinçlenmeye, uyanmaya, silkinmeye ve doğrulmaya vesile olmasını, ha keza hayır ve bereketlere vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz. Rabbimiz, bu mübarek gece hürmetine hastalarımıza şifa, dertlerimize deva, gönüllerimize ve hanelerimize sefa ihsan eylesin. Rabbim her daim hak`tan, haklıdan, doğrudan yana olmayı bizlere nasip eylesin” ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir