• DOLAR 32.851
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2432.971
  • ...
Diyarbakır`da alt yapı yetersizliği nedeniyle hastaneyi su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkezde kısa sürede yağan yağmurdan dolayı alt yapını yetersiz olmasından dolayı Diyarbakır Urfa yolu üzerinde bulunan özel Genesis hastanesinin etrafında bulunan kanalizasyonların patlaması sonucu, hastanenin acil servis girişi ile yoğun bakım ve kadın doğumun bölümü kullanılmaz hale geldi.

İlke Haber Ajans (İLKHA )` ya yaşadıkları durum ile ilgili bilgi veren hastane yetkilileri, daha önce birkaç kez sıkıntı yaşadıklarını, buna rağmen her hangi  bir önlem alınmadığını dile getirdiler.

Hastanen yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Yağan yağmur sonucunda oluşan alt yapı yetersizliğinden dolayı hastanenin acil servis girişi ve etrafında bulunan kanalizasyonların patlaması sonucu hastanenin  -2 ve -3 katlarında bulunan yoğun bakım ve kadın doğum bölümlerinin kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Hastane personeli ve vatandaşların çabalarına rağmen acil servisi su bastığını söyleyen yetkililer, “Verilen sağlık hizmetleri felç noktasına gelmiştir. Daha önce birkaç kez tekrarlayan bu durum karşısında, bölgede tüm esnaflar imza toplayıp Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunmuş,  ancak tüm bunlara rağmen kalıcı bir çözüm bulunamamıştır.” dedi.

Tüm cihazlarının zarar gördüğünü en ucuz cihazlarının 250 bin TL değerinde olduğuna dikkat çeken yetkililer, çözüm bulunmaması durumda daha vahim sonuçlarının doğabileceği belirtti. ( Emrah Deniz / İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir