• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Siyasi Mahkumlarımızın Bayramı Mübarek Olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinliler Mübarek Kurban bayramını kutlamak için hazırdılar. Bu bayramda binden fazla tutuklunun serbest bırakılması Filistinli ailelere farklı bir heyecan veriyor. Evet, bu bayram daha önceki bayramlardan farklıdır. Çünkü bu ailelerin fertleri onlarca yıl kendilerinden uzak esaret altında kaldıktan sonra Allah’ın izni, direnişin sebatı ve yaptığı anlaşmayla binin üstünde kişi özgürlüğüne kavuştu. Bunlardan Fahri ve Nail Bergutti’nin aileleri, kendilerinden 30 yıl uzak kaldıktan sonra, serbest bırakılma sevinci ve keyfiyle onları ziyaret ediyorlar.

Bütün bu güzelliklere rağmen buruk bir sevinç içerisindeyiz. Şu ana kadar işgal zindanlarında bulunan 5000’den fazla Filistinli, aileleri kendilerinden mahrum bir şekilde bayramlarını geçirecekler. Bunun için 5000’den fazla Filistinli aile acı ve burukluk içerisinde bayramlarını geçirip, onların yakın bir zamanda bırakılmasını arzulayacaklar. Bu mübarek günlerde, evlatlarını, çocuklarını, kardeşlerini, dedelerini, kadınlarını, gençlerini hüzün ve acı içerisinde anacaklar… Ya Rabbi! Onları sıkıntılarından kurtar ve ailelerine geri döndür.

Filistinli ailelerin yaraları sadece bununla sınırlı değildir. Aynı şekilde Filistinli onlarca aile, fertleri kardeş cezaevlerinde bulunduğu için beraber bayram geçiremiyorlar. Bunlar siyasi mahkûmlar listesine kaydedilmişler… Onlarca aile kendilerine müjdeli haberi verecek Filistin barış müzakerelerini bekliyorlardı. Bununla evlatları mahkûmiyetten kurtulup, acıları dinecekti. Ancak aileler hayal kırıklığına uğrayıp, müzakereler üzerinden bir sene geçmesine rağmen çocukları hala cezaevlerinde bulunuyor.

Peki niçin?

Uzlaşmaya rağmen siyasi tutuklular niçin serbest bırakılmadı?

Filistinlilere karşı israil ve Amerika savaşına rağmen, evlatlarımız, kardeşlerimiz niçin kardeş zindanlarında tutukludurlar?
İşgal devleti ve Amerika’nın, Filistinli bütün gruplara karşı ilan etikleri düşmanlıklarına karşılık vermek için öncelikli iş olarak birleşip ve aramızda barışı tatbik etmek şart değil mi?

Aynı şekilde bizim işgalin estirdiği fırtınaya ve düşmanlıklarına karşı güçlü bir şekilde sebat etmemiz için tek bir ceset gibi olmamız gerekmez mi?

Yeni bir bayram bizim mübarek topraklarımızı ziyaret ediyor. Bütün Filistinliler özgürlükten önce birliğin sağlanmasını överek, temenni ediyorlar. Çünkü gerçek birlik olmadan biz özgür olamayız.

Yeni bayram geliyor, cezaevlerimizde kardeşlerimiz, evlatlarımız ve halkımız mahkûmdurlar… Yeni bayramda Filistinli annelerin gözyaşları, işgalin yapamadığı bizim bir birimize yaptığımızdan dolayı dökülüyor.

İşgal zindanlarında bulunan mahkûmlarımızın bayramı mübarek olsun
Siyasi mahkûmlarımızın bayramı mübarek olsun

Ey Mahkûm anneleri sizin de bayramlarınız mübarek olsun…

Yazan: Yasir Sabaane
Tercüme: Mücahid Temel

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir