• DOLAR 34.193
  • EURO 37.552
  • ALTIN 2890.657
  • ...
Aydın Gök`ten Miraç Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman bağımsız milletvekili adayı Dr. Aydın Gök, yarın gece idrak edilecek Miraç Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Miraç'ın verilen mücadelenin ve gösterilen sadakatin mükâfatı olduğunu belirten Gök, "Peygamber Efendimiz (sav) tebliğ görevine başlayınca, müşrikler de şiddet ve saldırılarına başlamıştı. Müslümanlara ambargo uygulayıp, onlara işkence etmeye başlamışlardı. Aynı yıl içerisinde İslam'ın iki büyük destekçisi olan amcası ve hanımı vefat etmişti. Mekke'de yapılan zulüm ve işkenceden dolayı, İslam'ı daha rahat tebliğ etmek ve İslam için bir üs bulmak gayesiyle gittiği Taif'te, ayak takımı tarafından yapılan hakaretlerden dolayı üzülen, bunca zorluk ve sıkıntılara karşı göğüs gererek Rabbine gösterdiği sadakatin karşılığında kendisine ve ümmetine verilen bir mükâfattır." dedi.
 

Miraç mucizesinin ayet ve hadisle sabit olduğunu belirten Aydın yayımladığı mesajda "Bu mucize karşısında Müslümana düşen görev, onu tereddütsüz bir şekilde tasdik eden Ebubekir gibi tasdik ederek, iman etmektir" ifadelerini kullandı.


Bu hayırlı gecede Allah'a tevbe ve istiğfarda bulunulması gerektiğine dikkat çeken Gök, “Bu geceyi gafil geçirmeyelim. İslam âleminin bulunduğu bu durumdan kurtulması, Müslümanların arasındaki kin ve nefretin kalkması, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sağlanması için Allaha dua ve yakarışta bulunalım." diye kaydetti.

Gök mesajında  “Hz. Peygamber`in (sav) Allah`ın (cc) dergahından pek çok ilahi hediye ile döndüğü Miraç mucizesinin gerçekleştiği bu mübarek gecenin, İslam alemine ve tüm insanlığa bereket ve müjdeler getirmesi temennisi ile sizlerin ve İslam ümmetinin Miraç kandilini tebrik ederiz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir