• DOLAR 34.198
  • EURO 37.501
  • ALTIN 2886.188
  • ...
Batmanlı İHL öğrencilerinden Bilim Fuarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da her yıl geleneksel hale getirilen Bilim Fuarı bu kez TÜBİTAK işbirliği ile Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlendi.

Bilim Fuarında İHL öğrencileri, din, matematik, spor, fizik, kimya ve biyoloji bilim dallarında yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergilediler. Bilim fuarına, okulun idareci öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.

Bilim fuarının açılışında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik de bulundu. Din, kimya, biyoloji, matematik, spor, fizik, coğrafya, sosyoloji, tarih gibi farklı alanlarda çok sayıda projenin sergilendiği bilim fuarında, ayrıca yapılan kermes büyük bir ilgi gördü.

Gerçekleştirilen Bilim Fuarı ve kermes hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Nezir Ceylan, “TÜBİTAK projeleri kapsamında her sene bir bilim fuarı düzenliyoruz. Bu sene daha kapsamlı düşünüp Bilim Fuarı yanında kermeste düzenledik. Fuarımızda 45 tane proje bulunmaktadır. Her dalda bir projemiz vardır. İmam Hatip maddi manevi kendisini kanıtlamıştır. Projelerimiz dini, bilimsel ve spor alanlardadır.” dedi.

“Kermes gelirlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz”

Bilim fuarı yanında düzenlenen kermesin gelirleri hakkında da bilgi veren Ceylan, “Okulumuzda Sosyal Yardımlaşma Kulübümüz var. Kulübümüz tarafından kermeste elde edilen geliri öncelikle yetimlere, durumu düşük olan öğrencilerimize ve artanı da mahalledeki muhtaç komşularımıza dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.  (M. Sait Çelik - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir