• DOLAR 34.53
  • EURO 36.622
  • ALTIN 2919.714
  • ...
`Eczacılığın çok fazla ticari özelliği kalmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Mayıs Eczacılık günü münasebetiyle duygu ve düşüncelerini anlatan Diyarbakırlı eczacılar, artık eczanelerin ticari özelliğinin kalmadığını ve hizmet üretmekte sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler.

Eczacıların sağlık hizmetlerinin sunulmasında önemli bir rol oynadığını belirten Eczacı Nusret Sönmez, ayrıca kendilerinin yaşamış oldukları sıkıntılara ise henüz bir çözüm bulunamadığını ifade etti.

Özellikle kanser ilaçları konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Sönmez, bu konuda hastalarla ara ara tartışmalar yaşandığını belirtti.

Sönmez, “İlaç sıkıntımız devam ediyor. Bu konuda çözüm istiyoruz. Özellikle yetkililerden beklentimiz, kanser hastalığı ve diyaliz hastalığı ile ilgili ilaç ulaşımında çok sıkıntı çekiyorlar. İlaç temininde yardımcı olunmasını istiyoruz. 14 Mayıs eczacılar günü olarak çok değerli hizmet ve katkı sağlamış eczacılarımızı anılmasını bir vesile saymaktayız. Bundan dolayı saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Eczacılar arasında çok sıkı bir rekabet olduğunu söyleyen Selahattin Akgönül ise rekabetten yana çok sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Eczacıların iş yeri açmakta zorlandıklarını söyleyen Akgönül, “Eczacılığın artık çok fazla bir ticari özelliği kalmadı. Türkiye`de muayene ücretleri eczanelerden tahsil ediliyor.  Kanser hastaları ilaç alacakları zaman ilk etapta odalara gidiyor ve belirlenen eczanelerden bu şekilde ilaçlar veriliyor. Ayrıca ileriki zamanlarda bu ilaçları devlet hastaneleri verecek ve eczanelerin işi daha da zor olacak. Muayene ücretleri eczaneleri sıkıntıya sokuyor.” şeklinde konuştu.

Öte yandan 14 Mayıs Eczacılar günü münasebetiyle Dicle Üniversite`sinde bir panelde konuşma yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, “Bu haftada Eczacılık mesleğiyle ilgili tartışmalar ve konferanslar yapılıyor. İlk defa 14 Mayıs 1968 yılında bu etkinlik kutlandı. Eczacılık mesleğinin ilk çıkış tarihi de Hz Âdem`den başlamaktadır. Eğer yeryüzünde bir insan varsa hastalık da vardır. Resmiyete göre M.Ö. 3000`li yıllarda Sümerler bu konuya el atmış. Eczacılıkla ilgili ilk çalışmalar Anadolu, Mezopotamya ve Mısır medeniyetleriyle birlikte başlamıştır.” dedi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir