• DOLAR 34.24
  • EURO 37.699
  • ALTIN 2886.22
  • ...
"HDP`li meclis üyeleri doğalgazın Ağrı`ya gelmesine engel oluyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabah saatlerinde Ağrı`ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevinde açıklamalarda bulundu. Hükümet tarafından yapılan yatırımları anlatan Bakan Yıldız, yatırımların sürekli olarak engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Ağrı`ya Doğalgaz verilmesi için özel kanun çıkardıklarını ifade eden Bakan Yıldız, yalnız İl Genel Meclis üyelerinin Doğlalgaz`ın gelmesine engel olduklarını belirtti.

Bakan Yıldız, "Enerji sektöründe Türkiye'de 74 ile doğalgaz götürdük. Ağrı`ya da Şeker Fabrikasına kadar getirdik. İle Doğalgazın verilmesi için 3 ayrı ihale yaptık yalnız ihalelere katılan olmadı. Biz de bunun üzerine bir kanun değişikliği yaptık. Kanun maddesinde şu ibare yer aldı. ‘Eğer bir ilde 3 ihale yapıldığı halde doğalgaz verilmemişse ki bunun tek örneği Ağrı'dır, il özel idarenin veya belediyenin öncülüğünde kurulacak şirket bunları yapacak` dedik.  Sayın valimizden bilgi aldım şirket kuruldu mu diye İl Genel Meclisi tarafından ertelemeler olmuş. Görüyorum ki il genel meclisinde bazı arkadaşlar ‘Biz bunu  düşünelim` deyip ertelemişler. Doğalgaz gelecek ve bu ertelenecek. Mantıklı mı o yüzden Ağrı için hangi partiden olursa olsun engellenmemesi lazım. Ağrı'da açtığınız havalimanı gibi bir havaalanı yapacağız. Hakkari Yüksekova'da, iş makineleri yakıldı, baraj yapacağız engelleniyor havalimanı engellenir ama böyle olmaz ki." sözleri ile isim vermeden PKK ve uzantılarına yüklendi.

Bakan Taner Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durum beni çok şaşırttı. Ağrı için bu doğalgazla ilgili adım atılmamış. Ağrılılar gidip bunun hesabını sorması lazım. Tabiri caizse Ağrı için biz bu kanunu çıkardık. Elektrikle ilgili bazı haklı şikayetler var bununla alakalı biz bugün buraya iletim, dağıtım hatlarıyla alakalı şirket yetkilileri birlikte tespitleri yapıp bir daha üzerinden geçip gerekli talimatları vereceğiz. İletim hatları Eleşkirt, Tutak ve Diyadin ilçelerimizle alakalı 2 adet trafo merkezi kuracağız. Bu şekilde hatlarınız 60 kilometredir, 20 kilometre kadar indireceğiz daha sağlıklı elektrik vereceğiz. Gerekli çalışmalar yapıyoruz çalışmalarımız bittikten sonra yatırımlarınızın engellenmemesini buradan paylaşıyorum.  Elektrik yapımı yatırımı da engellenir mi demeyin sakın. Şırnak ile Silopi arasındaki 154 kilovoltluk iletim hattı ile alakalı direk, geçen hafta bombalandı. Arkadaş siz Devlete mi zarar veriyorsunuz yoksa bu kadar hizmet götürdüğümüz Kürk vatandaşı Türk vatandaşı mı mağdur ediyorsunuz. “

Bakan Yıldız, seçimin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatarak konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Bakan`a bir vatandaş ‘Artık Doğalgaz istiyoruz` sitemine Bakan Yıldız,”Getiriyoruz. Şuanda çalışma yapılması lazım ama HDP`li İl Genel Meclis üyeleri buna müsaade etmiyorlar.” cevabını verdi.   (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir