• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Vali Çelik Batman`ın 25. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Azmi Çelik, 16 Mayıs 1990 tarihinde 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72. ili olma unvanına kavuşan Batman`ın il oluşunun 25. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Petrol şehri olarak bilinen Batman`ın,  bölgesinin cazibe merkezi olma yönünde istikrarlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Vali Çelik, “Binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerler bakımından aynı zamanda kadim bir medeniyet şehridir. Batman son yıllarda birçok alanda yapılan yatırımlar sayesinde bugün “Marka Şehir” olma yolunda iddialı bir kent olmuştur. Hızla büyüyüp gelişen üniversitesi, kabına sığmayan organize sanayi bölgesi, eğitimdeki başarıları sayesinde bilim ve sanayi kenti olarak ta göz dolduran ilimiz, sahip olduğu havalimanı, duble yolları, köprülü kavşakları,  modern okul ve yurtlarıyla büyük bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi.

Çelik, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Batman'ın yöneticileri olarak; Batmanlılara mutlu bir gelecek hazırlama adına, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, kanaat önderlerimiz ve basınımızla birlikte el ele vererek gelecek vizyonu çizme yolunda her türlü gayretin içinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu duygularla; Batman`ımızın 25. kuruluş yıl dönümünü kutlar, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir