• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöllü çiftçiler bilgilendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Ziraat Odası ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle çiftçilere yönelik tarımsal danışmanlık semineri düzenlendi. Garip Köyünde düzenlenen seminere çevre köylerden de çiftçiler katıldı.

Seminerde konuşan Bingöl Ziraat Odası Tarımsal Danışmanı Ziraat Mühendisi Erdoğan Yener, tarımsal desteklemeler ve ürün veriminin arttırılması yönünde çiftçilere çeşitli bilgiler vererek, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında alt limit olmaksızın isteyen her çiftçinin bağına, bahçesine kurulacak olan bireysel sulama makine ve ekipman uygulamasına 50 hibe desteği verilecek.” dedi.

Yener, tarımsal ürün veriminin arttırılması için yabancı otla mücadele ve süne gibi zararları anlattı.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan da, oda faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Tarımsal danışmanlık hizmetimiz birinci yılını doldurdu. Verilen danışmanlık hizmeti çiftçilerimiz tarafından olumlu karşılandığı yapılan geri dönüşlerde gözlemlendi. Bu kapsamda 200’ü aşkın dilekçe ile çiftçilerimiz danışmanlık hizmeti talebinde bulundu. Çiftçilerimizin daha fazla verim alması ve Bingöl’de tarımsal faaliyetlerin gelişmesi için tarımsal danışmanlık hizmetlerini vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Seminere katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürleri, çiftçilerin sorunlarını dinleyip not aldı. Sorunların çözümü için gereken çalışmaların yapılacağı belirtildi. Seminerin düzenlenmesinin verimli olduğunu belirten çiftçiler, Ziraat Odası tarafından verilen danışmanlık hizmetinden memnun olduklarını ifade etti.

Seminerde ayrıca, çiftçilere bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

Seminere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Tuncay Çiftçi, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ercan Kaplan, İdari ve Mali İşler Müdürü Ali Beçene, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Çibik, Veteriner Hekim Safiye Ergin Kaya ve çiftçiler katıldı.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir