• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Kur'an okuma yarışmasında Gaziantep'in 1'cisi Bölge 2'cisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Şehitkâmil Selahattin Eyyubi Kur’an kursu öğrencilerinden Şeyma Erdinç, Şanlıurfa’da düzenlenen “Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışmasında dereceye girerek bölge 2’cisi olarak ödül kazandı.

Kur’an’ı Kerim öğrenmenin güzel bir duygu olduğunu belirten Erdinç, Daha önce Gaziantep’te düzenlenen yarışmada birinci olduğunu ve 8 il arasında düzenlenen yarışmada bölge ikincisi olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Kur’an okumak çok güzel bir duygu”

Kur’an’ı Kerim okumanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Erdinç, Hafız olmayı hedeflediğini belirterek, “Kur’an kursuna küçük yaşımda başladım. Hocalarımın çabası ile 6 ay gibi kısa bir sürede tecvitli olarak Kur’an’ı öğrendim. Kur’an kursuna katılarak kitabımız olan ve cennette yoldaşımız olacak olan Kur’an’ı Kerimi öğrenmek benim için çok güzel oldu. Şu anda hala kursuma devam ediyorum. İnşallah hafız olana kadar devam edeceğim. Kur’an okumak ve düzenli olarak kurslara katılmak çok güzel bir duygu, inşallah hafız olmayı hedefliyorum.”şeklinde konuştu.

“Bölge ikincisi olmanın mutluluğunu yaşadım”

Daha önce Gaziantep’te düzenlenen yarışmada birinci olduğunu ve 8 il arasında düzenlenen yarışmada bölge ikincisi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Erdinç, “Kur’an’ı Kerim yarışması gibi bir yarışmaya katılmak benim için çok önemliydi. Aylar öncesinde ciddi bir hazırlık içerisine girerek, sürekli Kur’an okuyarak yarışmada birinci olmayı hedefledim. Fakat bölge ikincisi seçildim. Birinci olamadığım için üzüldüm. Fakat Allah’a (cc) hamd olsun ikinci olarak bitirdim.”dedi.

“Bu duyguyu tüm arkadaşlarımın yaşamasını istiyorum”

Kur’an kursuna katılarak Kur’an öğrenmeyi herkese tavsiye ettiğini kaydeden Erdinç, “Burada gerçekten Kur’an öğrenmek apayrı bir duygudur. Bu duyguyu tüm arkadaşlarımın yaşamasını istiyorum. Onların da bu şekilde Kur’an kurslarına katılarak Kur’an öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Gerçekten Kur’an öğrenmek çok güzel bir duygu, küçük yaşta öğrenilmesi daha kalıcı oluyor. Bundan dolayı bu duyguyu tüm arkadaşlarımın tatmasını diliyorum.”ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki yıl birinci olmayı hedefliyorum”

Önümüzdeki yıl birinci olmayı hedeflediğini belirten Erdinç, “Şanlıurfa’da düzenlenen yarışmada ikinci olarak seçilmemden dolayı ailem ve arkadaşlarım tarafından güzel bir şekilde karşılandım. İnşallah önümüzdeki yıl birinci olmayı hedefliyorum. Bu yıl onun için daha fazla bir çaba sarf edeceğim. Burada aldığım eğitimimi birincilik ile tamamlamak istiyorum.”diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir